Patti Smith and her Band play Horses at The Fillmore, San Francsisco on December 29, 2015. Photo by Michael McGrath, heyreverb.com

De 35ste editie van Jazz Middelheim brak met 21.000 bezoekers een nieuw record. Drie van de vier avonden waren uitverkocht. Headliners waren  Ludovico Einaudi, Melanie De Biasio, en, zaterdagavond, een onvergetelijke Patti Smith. Festivaldirecteur Bertrand Flamang is dan ook bijzonder tevreden. Zondag 14 augustus was de drukst bezochte festivaldag ooit. Het was dan ook een dag met louter Belische artiesten op beide podia. 

Chantal Pattyn, nethoofd Klara en cultuurmanager VRT: “VRT is bijzonder opgetogen over de opkomst en de grote kwaliteit van de concerten op deze jubileumeditie. Dat de Belgische jazzscène uitzonderlijk is, werd alweer bewezen. Ook dat jazz elke dag zichzelf heruitvindt, door alle muzikale grenzen te negeren. En zo speelde Jef Neve met rapper Typhoon en zorgde STUFF voor een van de meest spannende momenten van het festival. Maar het meest legendarische moment was toch toen Patti Smith luid riep: Fuck the chairs! The grand old lady zorgde voor een dansende tent en anderhalf uur kippenvel. Klara kijkt alvast terug op vier dagen bruisende radio. VRT is over de toekomst van het festival momenteel in gesprek met De Stad Antwerpen.”