Antwerpen – DIVA, Home of Diamonds, opende op 9 december – een maand geleden –  haar deuren aan de Suikerrui bij de Grote Markt. Niet het museum zelf, maar wel de inkomhal met balie en museumshop zijn ondertussen een kleine maand voor het grote publiek toegankelijk.

5.035 bezoekers in december

“Bezoekerscijfers van het museum kunnen we begin 2018 nog niet voorleggen,” vertelt directeur Jeroen Martens. Maar hij is wel tevreden met de opkomst in december. “Begin december vond onze zogenaamde soft launch plaats. Het bezoekersgedeelte aan de Suikerrui is nu sinds een maand open en de onthaalmedewerkers ontvingen al 5.035 geïnteresseerden met open armen. Absolute topdagen waren 16 en 17 december en 23 en 24 december. Ook de shop mocht heel wat kopers ontvangen, zeker tijdens de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar. We verkochten ondertussen ook al een 300-tal tickets voor een bezoek aan het museum vanaf 7 mei.”

Openingsfeest 5 en 6 mei 2018

DIVA-voorzitter en N-VA gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed Luk Lemmens: “We kijken nu vooral uit naar de grote opening van het museum begin mei. Het publiek kan dan DIVA in al haar glorie ontdekken en kennismaken met de unieke collectie diamanten, juwelen, zilver en andere verborgen parels.”
Caroline Bastiaens, schepen voor Cultuur stad Antwerpen, ziet de intensievere samenwerking als een grote meerwaarde voor de stad en voor DIVA. “Antwerpen is al ruim vijf eeuwen het grootste en meest betrouwbare centrum voor diamant ter wereld en dus dé diamantstad bij uitstek. Uiteraard kan een diamantmuseum dan ook niet ontbreken. Ik ben bijzonder verheugd met de opening van DIVA in het historische hart van onze stad. Dat maakt het plaatje van Antwerpen als diamantstad compleet.”