In een tijdperk van snelle informatie waarbij alles wordt gebaseerd op subjectieve appreciatie van gebruikers wil de online Belvicci gids voor levensgenieters het verschil maken door enkel gevalideerde informatie te gebruiken om een zaak op te nemen. Geen persoonlijke meningen dus.

Initiatiefnemer André Willems: “Volgens onze eigen algoritmen en parameters geeft ons editors-team waarderingen met 1 tot 5 Dots, rekening houdend met enkele honderden betrouwbare en professionele gidsen en bronnen. Bovendien wordt de informatie in de Belvicci gids continu geüpdatet, een voordeel ten opzichte van gedrukte gidsen.”

Verschillende zoekfuncties

Belvicci is een online gids die zich richt tot levensgenieters die enkel tevreden zijn met het allerbeste én daar ook iets voor over hebben. De gids is onderverdeeld in vier categorieën: hotels, restaurants, leisure (o.a. golfbanen, skigebieden, resorts aan de kust) en ‘local discoveries’ (o.a. pubs, clubs, exclusieve shopping, delicatessen en culturele evenementen). Aangevuld met de mooiste bezienswaardigheden is Belvicci zowel een toeristische gids voor meerdaagse trips als een online zoekplatform voor een dagje uit.

De gids is geografisch opgebouwd en bevat momenteel complete informatie over 35 regio’s en 25.000 items in Frankrijk en België, aangevuld met een aantal grootsteden en regio’s in Europa. De complete gids – voorzien voor eind 2020 – zal zo’n 150 regio’s met 100.000 toeristische trekpleisters bevatten. Boekingen gebeuren rechtstreeks bij de vermelde etablissementen en bezienswaardigheden.
“Belangrijk wordt het Belvicci aanbod van European Travel Routes met daarnaast het zelf opbouwen van eigen trips vanuit onze database. Een Luxury e-Boutique wordt eveneens ontwikkeld”, zegt André Willems. 

Van het leven genieten in regio Antwerpen 

Het concept werd door Willems uitgetekend tijdens zijn talrijke reizen. Momenteel werkt een team van een zestal jonge medewerkers aan de opbouw van content en de IT-ontwikkeling.
Niemand minder dan Peter Goossens, sterrenchef van het Hof van Cleve, is ambassadeur van Belvicci. 
Ruime aandacht gaat naar de regio Antwerpen. Check zelf hier