Regis Consult zoekt vooral werfleiders

regisEr is een opmerkelijk tekort aan technische experten. Via de klassieke wervingskanalen krijgen ondernemingen onvoldoende instroom. “Daarom kloppen grote ondernemingen steeds vaker bij ons aan om hen aan geschikte kandidaten te helpen”, zegt Koen De Clerck van Regis Consult. “Wij analyseren samen de noden van het bedrijf en bezorgen hen daarna de technische experts die ze nodig hebben.”

Regis Consult focust op een aantal specifieke sectoren in de arbeidsmarkt: de bouw, de petrochemie, de metaal, de voeding en de farma. Voor ondernemingen met dit type van activiteiten gaan de consultants van Regis Consult elke dag op zoek naar onder andere construction supervisors, aankopers, maintenance managers, HVAC – en E&I-ingenieurs. “Maar vooral werfleiders in de bouw staan bovenaan de lijst, zeker bij de aannemers van complexe projecten uit de klassen 7 en 8. Voor piping- en mechanical engineers in de petrochemie is er eveneens een ‘war for talent’ bezig en onze klanten vragen dan ook op permanente basis instroom”, stelt Koen De Clerck.

Regis Consult kan bij zijn zoektocht naar technische experts uit een eigen database van 25.000 profielen putten. Die wordt regelmatig op punt gesteld om over de meest actuele informatie te beschikken. Zo bellen de consultants geregeld kandidaten op waarmee ze in het verleden al contact hebben gehad. “We hebben op dit moment een 150-tal vacatures. Behalve jobs voor mensen met ervaring zijn er ook vacatures voor schoolverlaters en voor technici die hun loopbaan willen heroriënteren.”

“Door de schaarste aan hoogopgeleide technische profielen op de arbeidsmarkt besteden steeds meer bedrijven de aanwerving van geschikte mensen uit. Zo doen zowel bouwheren als studiebureaus en aannemers een beroep op ons om projectmedewerkers te vinden.”

Regis Consult werkt samen met een aantal grote spelers in de industrie zoals SPIE, Ineos, ArcelorMittal, Douwe Egberts, Coca- Cola, Vanhout en Willemen Group. “Door die kwalitatieve en langdurige samenwerking zijn we voor hen meer dan enkel een rekruteerder van werkkrachten. We zijn consultant en partner en zetten steeds een extra stap om hen te helpen met de noden en behoeften van een bepaald team of project.”

Het grootste deel van zijn opdrachten vindt Regis Consult in de driehoek Antwerpen – Brussel – Gent. Om het aantal toegenomen aanvragen op te vangen, opende de rekruteringsspecialist vorig jaar een extra kantoor in Gent. Daar kunnen kandidaten uit regio Oost- en West-Vlaanderen terecht voor een eerste kennismaking. Zo hoeven zij niet de verplaatsing naar Wommelgem te maken. Ook op de hoofdzetel in Wommelgem werd in de afgelopen maanden aan versterking gedacht en startten er twee nieuwe consultants met specialiteit in de industrie en bouwsector.

Regis Consult werft zowel kandidaten in vast dienstverband als op projectbasis. Wie op projectbasis in dienst is, helpt klanten wanneer er behoefte is aan een bepaalde expertise. “Momenteel hebben we zo’n zestig externe consultants op onze loonlijst staan”, zegt Koen. “Wanneer een project afgelopen is, is het onze topprioriteit om die mensen op een ander project te plaatsen.”

Regis Consult werd opgericht in 2007 en is gespecialiseerd in de rekrutering van hoogopgeleide technische ingenieurs in de bouw, industrie en productie sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wommelgem. In Zwijnaarde wordt een satellietkantoor gerund. Op dit moment zijn er zo’n 60 werknemers tewerkgesteld.