De handelsrechtbank in Antwerpen heeft het faillissement uitgesproken van de reiskantoren Travel-ID in Sint-Antonius Zoersel en Ever Travel in Sint-Job-in-’t-Goor. Ze werden beide uitgebaat door Travel-ID bvba met als zaakvoerder Annick K., die zelf de boeken neerlegde. De kantoren waren al langer dicht nadat klanten naar de politie waren gestapt wegens vermeende fraude.

“De afhandeling van het faillissement kent zijn normale verloop”, zegt curator Herman Hellebosch, die door de rechtbank werd aangesteld. “Nog voor het faillissement nam de koepelorganisatie Vereniging van Vlaamse Reisbureaus de zaak in handen en werden de werkelijke activiteiten al stopgezet. Gedupeerde klanten worden zoveel mogelijk geholpen door het Garantiefonds Reizen. Daar liep alleszins nog een dekking.”

De reiskantoren kwamen eerder dit jaar negatief in het nieuws nadat klanten een reis hadden geboekt en geen reisdocumenten ontvingen. Ze stapten daarop naar de politie.

“Ik heb intussen de zaakvoerder ontmoet en er is medewerking”, bevestigt de curator. “Het faillissement is nog recent en ik beschik nog niet over alle gegevens, ook niet over een eventueel gerechtelijk onderzoek.”
Dat er een overname volgt, is weinig waarschijnlijk. “Door de negatieve publiciteit heeft het handelsfonds weinig waarde.”

Op het moment van het faillissement waren de twee medewerksters niet meer in dienst.