Reuzentransporten naar raffinaderij Total

gevaarte

Het verkeer op de Scheldelaan in Antwerpen zal dezer dagen geregeld moeilijk worden. Het olieconcern Total heeft er immers verscheidene reuzentransporten gepland voor zijn uitbreidingsproject in zijn raffinaderij.

Total heeft 1 miljard euro uitgetrokken voor een investering in zijn installaties langsheen de Scheldelaan. Daarmee wordt de capaciteit van de raffinaderij op termijn sterk uitgebreid. De onderdelen van het project Optara worden in de komende weken via kaai 347 aangevoerd vanuit Spanje en Italië waar de verschillende modules geassembleerd werden.

Onder coördinatie van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen zal de Spaanse onderneming ALE Heavy Lift de gigantische modules overbrengen van de kaai naar het fabrieksterrein van Total. Sommige onderdelen wegen tot wel 1000 ton. Het transport is normaal gepland voor de komende dagen maar volgens Hilde Luystermans, de CEO van Total in Antwerpen is veel afhankelijk van factoren als het weer.

Zoveel is duidelijk dat het verkeer over de Scheldelaan bijwijlen zwaar kan gehinderd worden. Het gaat in dit opzicht om de zwaarste transporten die ooit over de Scheldelaan gedenderd zijn.

Total rouwt dezer dagen overigens bij de onverwachte dood van zijn topman, de Fransman Christophe de Margerie die omkwam bij een vliegtuigongeval in Moskou.