Reynaers werkt mee aan De Vijfde Gevel

geveltjeVlaanderen telt tienduizenden platte daken. Er wordt doorgaans weinig zorg aan besteed. De mogelijkheden om met het plat dak iets extra te doen zijn niettemin enorm. Het communicatiehuis Claerhout Communications heeft daarom het project De Vijfde Gevel opgezet. Dat moet de  technieken visualiseren waarmee het plat dak beter kan benut worden. Reynaers Aluminium uit Duffel is een van de dragende partners.

Wat je met een plat dak allemaal niet kunt aanrichten: je kunt er een koelingsinstallatie op monteren, tegels aanbrengen die extra veel licht doorlaten, een ecologisch waterafvoersysteem installeren, verbeterde dakbekleding aanbrengen enz. Tien bouwbedrijven hebben zich in dit opzicht geëngageerd om het plat dak van het nieuwe gebouw van Claerhout Communications om te bouwen tot een vorm van showroom waar architecten, bouwheren en professionals uit de bouwsector de mogelijkheden terzake visueel kunnen komen aanschouwen. Onder hen Reynaers Aluminium, Daikin, Wienerberger Foamglas enz.

Door zijn jarenlange ervaring in de bouwsector heeft het Gentse Claerhout Communicatiehuis een belangrijke expertise opgebouwd binnen het domein van de bouwcommunicatie. Een aantal succesvolle co-brandingprojecten zijn hier het resultaat van. “Toen Claerhout Communicatiehuis besliste om op de CommunicatieCampus een uitbreiding te bouwen was het onmiddellijk duidelijk dat we met de tien partners van De Vijfde gevel  kennis en ervaring zouden aanleveren om het dak van deze nieuwbouw tot een modeldak uit te bouwen”, zegt projectleider Mark Delreux.