Het Antwerpse IoT-bedrijf Rombit is door de Japanse informaticagigant Fujitsu uitgeroepen tot Startup van 2017. Rombit maakt bedrijven klaar voor een toekomst met Internet of Things.
Het bedrijf is actief op drie terreinen: Smart Cities, Smart Industries en Smart Facilities. Het is eerder al uitgeroepen tot veelbelovende startup door o.a. Trends, VOKA en JCI.
Rombit zegt zeer vereerd te zijn met de onderscheiding en hoopt dat dit het begin betekent van een mooie samenwerking met Fujitsu. Rombit presenteerde onder andere de slimme parkeerverbodsborden voor de Stad Antwerpen.
Het jaarlijkse Fujitsu Forum vond de voorbije twee weken plaats in München, Duitsland. Het congres brengt meer dan 12.500 binnen- en buitenlandse bezoekers op de been.

Toepassingen voor smart cities en havens

Rombit helpt bedrijven en overheden om hun administratieve procedures te vereeenvoudigen en ze meer inzicht te verschaffen in hun bedrijfsprocessen. Het bedrijf heeft een eigen R&D-afdeling waar nieuwe IoT-toepassingen voor smart cities en havens worden ontwikkeld, zoals ‘slimme’ parkeerborden, detectiesystemen om aanrijdingen te voorkomen en monitoringsystemen met drones.
He bedrijf heeft zestig werknemers in dienst en geeft recent een kantoor in Singapore geopend.