Ronde van Vlaanderen zorgt voor een stevige start voor het Antwerpse hotelseizoen.

grote-marktDe start van de Ronde Van Vlaanderen in Antwerpen legt de hotelsector geen windeieren. Hotels in de Scheldestad tellen nu al heel wat meer reservaties voor het weekend van 1 en 2 april. Dat hebben onze collega’s van Gazet van Antwerpen vernomen. 

“April is meestal al een goede periode, maar nu komen de boekingen vroeger binnen”, zegt Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerp Hotel Association. “Normaal zouden we voor die periode aan zo’n 30 tot 40 procent bezetting zitten, maar dat is nu al zo’n 60 tot 70 procent.” Andere hotels, waaronder het zijne, zijn al voor zo’n 90 procent volzet. Boehlen voorspelt dat alle 4.400 kamers volzet zullen zijn. De hotels in het centrum worden vooral geboekt door toeristische bezoekers. Hotels die meer aan de rand van de stad liggen krijgen dan weer vooral reservaties van bijvoorbeeld wielerploegen en sponsors.

Dat de stad Antwerpen de start van de ronde naar Antwerpen haalde, vindt Boehlen vanzelfsprekend een goede zaak. “Antwerpen kan op deze manier vooral via televisie mooi in beeld worden gebracht . En mooie beelden zorgen voor extra toerisme”, klinkt het. Sommigen komen ook de route vooraf al eens verkennen.

Boehlen merkt op dat ook toeristen meer willen fietsen: “Antwerpen is een inhaalbeweging aan het doen op vlak van mobiliteit in de binnenstad. Klanten vragen om de Velo-dagpas, zodat men bijvoorbeeld het Eilandje kan gaan verkennen.” Hotels aan de rand zouden dan weer meer wielertoeristen ontvangen, die van daaruit snel op pad kunnen met de fiets.