Schoenen Torfs passeert kaap van 120 miljoen

torfsjetorfsDistributeur Schoenen Torfs heeft verleden jaar een omzet bijeengewerkt van 121 miljoen euro. Dit is 6 miljoen euro meer dan in 2013. De bedrijfswinst bleef stabiel op 5 miljoen euro.

Schoenen Torfs
is een heus fenomeen. Het embleem van de schoenenzaak uit Sint Niklaas is nu in zowat heel Vlaanderen ingeplant. Het bedrijf runt 75 klassieke winkels. De verkoop gaat onverminderd in stijgende lijn. De cijfers zijn versterkt door het succes van de e-shop die Torfs enkele tijd geleden opgezet heeft. Alhoewel ceo Wouter Torfs aanvankelijk erg sceptisch stond tegenover het concept – wie schoenen koopt wil die toch eerst goed voelen aan zijn voet… – tekent de webshop vandaag voor een omzet van 6 miljoen euro. Enkele dagen geleden kondigde Torfs aan dat het een nieuw distributiecentrum gaat bouwen in Temse. Dat centrum zal hoofdzakelijk werken voor de webshop van de keten.

Dat Wouter Torfs voor zijn e-commerce toch voor Vlaanderen kiest is merkwaardig. De grote spelers hebben zich nagenoeg allemaal in Nederland gevestigd. Daar ligt de loonkost voor het personeel flink wat lager dan in België. Fernand Huts, de topman van Katoen Natie heeft er de Vlaamse politici onlangs nog voor gewaarschuwd dat ze de boot op het vlak van e-commerce aan het missen zijn. Huts wil zijn e-commerce voor een stuk overbrengen naar Nederland waar hij onlangs het transportbedrijf Langen overnam. Wouter Torfs is van zijn kant dan wél blij met die vaststelling dat de federale regering binnen afzienbare tijd nachtwerk in distributiecentra wil mogelijk maken.