Antwerpen blijft inzetten op de verbetering van de mobiliteit in de stad, zeker nu er grote werken aan de gang zijn. Zo is nu pas beslist om de vloot elektrische scooters, ‘Scooty’,  uit te breiden van 30 naar 75.

Scooty is een systeem waarbij elektrische scooters via een app kunnen worden gehuurd. Midden juni deden ze hun intrede in Antwerpen. Er maken nu al bijna 1000 klanten gebruik van het systeem.

Om van Scooty gebruik te maken moet je een app downloaden. Zo kan je een scooter reserveren en starten.  De voertuigen staan vrij verspreid in de binnenstad en hoeven niet naar vaste standplaatsen te worden teruggebracht, enkel binnen de zone.

Het systeem wordt weldra nog verder uitgebreid

Er worden nu ook nieuwe delen van de stad bediend. Tot nu toe was Scooty voornamelijk actief in de oude binnenstad: van Antwerpen-Zuid langs het Stadspark tot aan het Eilandje. Deze zone wordt nu uitgebreid naar Berchem, inclusief Berchem Station, en Zurenborg. Het is de bedoeling om later uit te breiden naar onder meer het havengebied en daar een pop. De vloot zou dan begin 2018 nogmaals verdubbelen.

Gebruikers moeten minstens 21 jaar oud zijn en moeten een autorijbewijs of een rijbewijs voor brommers klasse B hebben, evenals een kredietkaart. Scooty biedt gratis initiaties aan voor onervaren gebruikers.