scorpionsHet bewakingsbedrijf Scorpions Security heeft een contract voor drie jaar afgesloten met Katoen Natie. De bewakers van het bedrijf uit Puurs gaan alle sites van Katoen Natie in de havens van Antwerpen en Gent controleren. Scorpions Security wil daarom zijn aanwervingsreserve aan personeel versterken en zoekt in dit opzicht zo’n 15 bijkomende bewakingsagenten.

Beveiliging is vandaag voor vele bedrijven een absolute prioriteit. Zeker in uitgestrekte en vrij eenzame zones als de havens. Scorpions Security heeft zijn activiteiten in dit opzicht onafgebroken kunnen versterken. “We zijn begonnen in 1999 en werken vandaag met zo’n 200 man,” zegt zaakvoerder Eddy Faus.  “Er liggen ondertussen nog verscheidene andere ijzers in het vuur. Met het contract voor Katoen Natie er bovenop moeten we zeker onze personeelsreserves opvoeren.”

Eddy Faus heeft Scorpions Security destijds samen met zijn collega Tommy Debruyn opgericht. De onderneming is ondertussen uitgegroeid tot een sterk gerespecteerde groep die niet enkel aan terreinbewaking en receptiediensten doet maar tevens  mobiele en speciale  diensten kan aanbieden. De mobiele diensten reageren oa. op uitgestuurde alarmen en kunnen interventiëren. De speciale diensten zijn paraat op evenementen, kunnen body guards uitsturen of explosiehonden inschakelen.

Met een omzet van pakweg 3 miljoen euro kan de firma in al die jaren stevige groeicijfers voorleggen. “We gaan in de komende jaren onverminderd door op die lijn,” zegt Eddy Faus. “Het ziet er allemaal zeer goed uit.” Scorpions Security heeft in het Nederlandse Etten-Leur overigens een tegenganger die destijds nog tot de groep behoorde maar sindsdien zelfstandig opereert. De naam Scorpions Security is in dit opzicht ook internationaal niet onbekend. Multinationale bedrijven geven er geregeld de voorkeur aan om met de twee over de landsgrenzen heen samen te werken.