SD Worx doet grote overname in Duitsland

steven De Antwerpse HR-dienstverlener SD Worx neemt het Duitse fidelis HR over. fidelis HR telt 629 medewerkers en draaide in 2015 een omzet van 55 miljoen euro bijeen. Door de overname wordt SD Worx de tweede grootste payroll provider in Duitsland én verstevigt het bedrijf zijn tweede positie op de Europese markt.

fidelis HR werd in 2013 overgenomen door het beursgenoteerde Aurelius en was tot dan gekend als TDS HR Services & Solutions. Het bedrijf biedt een complete HR-dienstverlening aan en berekent maandelijks bijna een miljoen lonen voor zesduizend klanten in de publieke en private sector. Naast loonadministratie, ook in outsourcing, is het bedrijf onder meer gespecialiseerd in personeelsadministratie, benefit management en HR-software.

lDe medewerkers van beide ondernemingen hebben heel veel ervaring en kennis en de dienstverlening blijft behouden. Zo kunnen de klanten blijven rekenen op hoogkwalitatieve diensten en is de continuïteit verzekerd.

“Deze overname past helemaal binnen onze strategie om internationaal te blijven groeien en op die manier onze positie op de markt te verstevigen. SD Worx Duitsland krijgt er enkele grote nationale en internationale bedrijven als klant bij en verhoogt haar aandeel in de publieke sector aanzienlijk: 45% van de omzet van fidelis HR komt uit diensten voor de overheid. De twee ondernemingen zijn dus sterk complementair. Daarenboven hebben ze een gelijkaardige bedrijfscultuur, een vergelijkbaar dienstenaanbod en een goede geografische spreiding in Duitsland”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van de SD Worx Groep.

“Duitsland is één van de grootste en meest belangrijke markten in Europa voor HR-dienstverlening en biedt nog heel wat groeipotentieel. De nieuwe entiteit is een ideale basis om dat potentieel in de toekomst samen uit te bouwen,” zegt Jörg John, CEO van fidelis HR.

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.700 medewerkers bedienen meer dan 60.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo’s tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand zowat 2,35 miljoen lonen internationaal en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 31 miljoen loonberekeningen.

Het bedrijf is destijds in 1945 in Antwerpen als sociale dienst opgezet binnen de werkgeversfederatie, het Vlaams Economisch Verbond (VEV). De onderneming is sindsdien internationaal doorgegroeid.