SD Worx en Gimv azen op T-groep

sdHet sociaal secretariaat SD Worx en de investeringsgroep Gimv willen een bod doen op de T-groep, de HR-dienstverlener van de Vlaamse overheid. Beide bedrijven willen daarmee inpikken op de snelle groei van de flexibele arbeidsmarkt.

SD Worx is als dienstenbedrijf gegroeid uit het sociaal secretariaat van het VEV (Vlaams Economisch Verbond). Dat werd in 1945 opgezet door Jozef Van den Eede die de onderneming al die jaren doorheen revolutionaire ontwikkelingen geleid heeft. Het bedrijf heeft als Sociale Dienst VEV vanuit Antwerpen de hele economische expansie van de naoorlogse jaren mee begeleid en breidde zijn actieradius na verloop van tijd uit van sociaal dienstbetoon naar oa. HR-beleid. De Sociale Dienst VEV was een van de eerste sociale secretariaten die met de computer werkte. De firmanaam werd in 1997 veranderd in SD Worx. Sindsdien is het bedrijf ook in het buitenland actief. De internationale expansie werd versterkt in verscheidene partnership netwerken.

De Gimv is destijds opgezet door de Vlaamse overheid om als holding mee de economische ontplooiing van Vlaanderen te ondersteunen. Na verloop van tijd is de onderneming een heel eigen koers gaan volgen.

Met het geplande bod van SD Worx en de Gimv op de T-groep willen beide bedrijven hun groei consolideren. De T-groep past perfect binnen de langetermijnstrategie van beide ondernemingen. De T-groep is op de Vlaamse markt bekend van zijn uitzendbedrijven t-interim en Ascento. Het bedrijf tekent voor een omzet van 380 miljoen euro en positioneert zichzelf als de tweede grootste onafhankelijke HR-dienstenverlener van de Benelux. De T-groep wordt aangestuurd vanuit Mechelen.

Of het bod van SD Worx en de Gimv succesvol zal zijn moet nog afgewacht worden. Er zouden nog meer kandidaat-overnemers zijn. KBC Securities moet het overnameproces begeleiden.