ANTWERPEN – Het Antwerpse SD Worx Holding heeft Flexpoint Group overgenomen. Na de overname van VIO Interim eind vorig jaar verstevigt het bedrijf op die manier haar positie in de groeiende markt voor flexibel werk, zowel in België als in Nederland.

Flexpoint Group bestaat uit Flexpoint, Easymatch Payrolling, Equipe, Trento Engineering, Trace en Redirect. De bedrijven zijn actief in uitzenden, detacheren, werving en selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, specifieke payroll voor uitzendkrachten en HR-consultancy. De groep heeft meer dan 20 jaar ervaring, telt ruim 240 medewerkers en 50-tal vestigingen in België en Nederland. In 2017 draaide Flexpoint Group een omzet van meer dan 160 miljoen euro.

“Flexpoint Group heeft een sterke voetafdruk in Franstalig België en Nederland maar is ook in Vlaanderen goed vertegenwoordigd, met name in steden waar VIO Interim nog niet of beperkt aanwezig is. Daardoor zijn beide bedrijven geografisch perfect complementair”, aldus Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx Holding.

Groeikansen

SD Worx Holding neemt alle aandelen over. Twee van de vijf aandeelhouders blijven wel aan boord. Zo wordt de huidige ceo Jos Gilissen lid van de Raad van Bestuur. Erwin Vogelzang wordt commercieel adviseur.

Filip Dierckx: “Met deze overname verhogen we onze omzet binnen staffing tot zo’n 300 miljoen euro en sluiten we aan bij de subtop. Het is onze ambitie om tegen 2022 binnen staffing tot de top 5 in België te behoren en een sterke internationale groei te realiseren. Dat betekent dat we op zoek zijn naar talent om deze groei mee te realiseren.”

Momenteel is SD Worx met 4.150 medewerkers actief in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.