HR-dienstenleverancier SD Worx is uitgeroepen tot beste HR-bedrijf in de sector ‘Best Employee Benefits, Compensation and Rewards Company’. De prijs is uitgereikt op de jaarlijkse HR Excellence Awards. De ceremonie vond plaats in het Hotel du Lac in Genval.

De onderscheidingen worden uitgereikt aan HR-bedrijven die zich onderscheiden door innovatieve diensten in de HR-sector, zowel uit de privé- als uit de publieke sector. Er werden vijftien awards uitgereikt in verschillende categorieën.

SD Worx behaalde de award ‘Best Employee Benefits, Compensation and Rewards Company’ met de toepassing ‘van het Flex Income Plan’ (FIP) bij de Leuvense start-up THEO Technologies. Het Flex Income Plan, dat vandaag al tien jaar bestaat, is een flexibel verloningssysteem waarmee werknemers een stuk van hun loonpakket zelf kunnen samenstellen.

Bedrijfswagen minder populair in flexibel verloningspakket

De vraag naar flexibele verloningssystemen zit in de lift en ook kleinere bedrijven tonen steeds meer interesse. Zoals de Leuvense start-up THEO Technologies die een beroep doet op een flexibel verloningssysteem van SD Worx. De medewerkers krijgen naast hun loon een flexibel voordelenpakket. Zo kiezen ze hoe langer hoe minder voor een bedrijfswagen en hoe langer hoe meer voor bv. een pensioenplan of extra verlofdagen.

Steven Van Hoorebeke, CEO SD Worx Group: “Er is vandaag een personalisering aan de gang in de relatie tussen werkgever en werknemer. De medewerker zit steeds meer zelf aan het stuur van zijn carrière, of
het nu gaat om tijds- en plaatsonafhankelijk werken, verloning, loopbaanplanning of andere zaken. De mate waarin werkgevers hieraan tegemoetkomen, bepaalt in grote mate hun succes en hun kansen in de war for talent.”