Kontich – Serax brengt een eerste collectie uit van Bea Mombaers. ‘Bea Mombaers for Serax’ staat voor Belgisch design met internationale uitstraling en weerspiegelt het eclectische universum van de interieurstyliste.

Bea Mombaers: “Het idee om een eigen lijn met loungesofa’s uit te brengen is net als bij de handtassen heel organisch gegroeid.”

Serax is de afgelopen jaren geëvolueerd naar een designplatform waar synergieën tussen nationale en internationale ontwerpers ontstaan. Objectief van Serax is kwalitatief en functioneel design aan te bieden. Zo is de samenwerking met interieurstyliste Bea Mombaers van de iconische boetiek ‘Items’ en de design-‘B&B Bea’ in Knokke ontstaan die bij Serax haar eerste lifestyle collectie lanceert.  

De handtassenlijn

‘Shopper’ is de naam van de handtassenlijn met instant klassiekers in drie formaten en diverse uitvoeringen. Dameshandtassen zijn vaak een rommelboeltje, maar met het aparte clip-on tasje in de Shopper kan je orde op zaken stellen en met de verborgen sleutelring hoef je nooit meer naar sleutels te grabbelen.
Daarnaast komt er ook een mannenlijn met onder meer een XL business bag die speciaal ontworpen is om een laptop veilig op te bergen en een sobere weekendtas met extra opbergruimte.
Kwaliteit, multifunctionaliteit en draagbaarheid zijn de sleutelwoorden doorheen het ontwerpproces. Alle ‘Bea Mombaers for Serax’ handtassen worden duurzaam geproduceerd met hoogwaardig buffelleer en kwaliteitsritsen.

De interieurcollectie

De drang naar (on)volmaakte schoonheid is Bea’s grootste drive en vormt de basis voor een veelzijdige interieurlijn met sobere loungesofa’s, lederen zitzakken, bistrotafels, bijzettafels, wandrekken van zwart staal, decoratieve spiegels en sfeerlampen.
“Ik was voor de B&B op zoek naar een zo sober mogelijke canapé met een onzichtbare structuur. Die moest eruit zien als een zwevend zitelement met enkel kussens, waarbij het onderstel volledig verdween. Uiteindelijk heb ik een prototype op mijn maat laten maken. Het resultaat was een lage one-seater van 90 op 90 centimeter, met een zwaar metalen frame en extra dikke kussens in een weerbestendig materiaal. Ik hou ervan om het binnenleven naar buiten te brengen en omgekeerd”, zegt Bea Mombaers.