ANTWERPEN – Het VTM-programma Hoe Zal Ik Het Zeggen? heeft de Grand Award gewonnen in de categorie entertainment op het WorldMediaFestival in Hamburg. Het programma met presentator Jens Dendoncker, dat in het najaar van 2017 bij VTM te zien was, is uitgedacht en uitgewerkt door het Antwerpse productiehuis Shelter.

Nadat het VTM-programma Hoe Zal Ik Het Zeggen? een Gold Award won in de categorie entertainment (comedy), kwam het automatisch op de shortlist voor twee extra overkoepelende prijzen. Uiteindelijk ging de productie van productiehuis Shelter op het WorldMediaFestival alleen aan de haal met de Grand Award binnen de categorie entertainment. Eerder deze maand werd het programma al bekroond als beste nieuwe comedyformat op de internationale tv-beurs MipTV in Cannes.

In het programma probeert comedian Jens Dendoncker op een heel originele en verrassende manier boodschappen over te brengen aan nietsvermoedende mensen. Bedenkers zijn Sofie Peeters en Tim Van Aelst van het Antwerpse productiehuis, dat sinds 2009 bestaat. Ook succesvolle programma’s als Benidorm Bastards, Safety First en Wat als? zijn van hun hand. Ondertussen is ook bekend dat Hoe Zal Ik Het Zeggen? een vervolg krijgt.

Het WorldMediaFestival bekroont de beste internationale producties uit alle takken van de media. In totaal zijn honderden internationale producties ingezonden voor een jury van toonaangevende communicatieprofessionals uit de hele wereld.