De Nederlandse voedingsgroep Sligro Food Group bouwt in het najaar een eerste vestiging op het Eilandje in Antwerpen. Het project wordt gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor van Java Foodservice in Rotselaar, dat ook tot de Sligro-groep behoort. 

Sligro is een voedingsgroep die zich toelegt op het leveren van voeding in de meest ruime zin van het woord, zowel aan de horeca als voor recreatieve ondernemingen, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, enz.

Java Foodservice wordt Sligro

Met Java Foodservice, dat sinds begin vorig jaar tot de onderneming behoort, richt Sligro zich in België op de segmenten institutioneel, bedrijfscatering en hotelketens. Begin volgend jaar wordt het hoofdkantoor in Rotselaar omgedoopt tot Sligro Food Group Belgium. Java Foodservice nam hier in april een nieuw distributiecentrum voor diepvries in gebruik. Java gaat met haar back office-organisatie tevens fungeren als service centre voor de Sligro activiteiten in België.

Horecaspecialist ISPC, die ook deel uitmaakt van de Sligro Food Group levert aan de gastronomische professionele markt in België. Die opereert vanuit zelfbedienings- en bezorggroothandels in Gent en Luik en vanuit Océan Marée, groothandel in verse vis in Brussel. Sligro wil ISPC samen met Java en de Sligro-activiteiten in België de komende jaren gaan samenvoegen tot een centraal platform en operatie voor de Belgische markt.

Protest van concurrenten tegen bouwvergunning afgewezen

Tot nu toe leveren de Sligro vestigingen vanuit Nederland aan de Belgische grootverbruik- en horecamarkt. Hier komt vanaf volgend jaar verandering in nu Sligro ook eigen locaties gaat bouwen in België. In de afgelopen maanden riep de geplande bouw aan het Straatsburgdok weerstand op van collega-groothandelsondernemingen. Die hadden beroep aangetekend tegen de bouwvergunning maar dat beroep is verworpen.