Smartmat levert aan huis bij 2000 gezinnen

andersSmartmat verhuist naar het Zuiderpershuis in Antwerpen. Het bedrijf van Anders Asarby wil dicht bij zijn klanten zitten. Smartmat levert elke week ingrediënten en recepten voor een hele week gezond eten bij zowat 2000 gezinnen. Vier jaar na de opstart draait Smartmat uitstekend.

Smartmat: “mat” is Zweeds voor eten. Anders Asarby is immers van Zweedse komaf. Enkele jaren geleden was hij met vakantie in Zweden waar hij de idee van gezonde voeding op weekbasis oppikte. We zijn tijdens de week allemaal zo druk bezig zodat er geen tijd over lijkt voor gezonde voeding. Waarom zouden wij die dan niet kunnen aanbrengen, was de vraag? Vandaag draait Smartmat reeds met zeven werknemers.

Het bedrijf van Anders Asarby is in vier jaar in enkele fasen doorgegroeid. Eerst kwam het erop aan klanten te vinden. Daarna gaat het om de logistiek, het vlotte transport. Vandaag rijden zo’n 60 bestelwagens de orders voor Smartmat rond. Ook de verpakking gebeurt door derden. Finaal komt het erop aan het groeibedrijf onder controle te houden. Ondertussen steekt de concurrentie de kop op. Nogal wat enthousiastelingen menen dat ze ook kunnen wat Smartmat doet.

Evident is dat echter allemaal niet, stelt Anders Asarby in een gesprek met de redactie van de website Ondernemen in Antwerpen. “Een concurrent die denkt even snel geld te verdienen, vergist zich. Wij proberen alvast met Smartmat een kwaliteitsverschil te maken. Met een uitstekende klantendienst en topproducten. Wij werken bv. met bioproducten uit bezorgdheid voor kwaliteit en voor de smaak, niet omdat het een hype is. Dat werkt op lange termijn, ook wanneer de biohype weer is gaan liggen.”