De sociale huisvestingmaatschappij De Ideale Woning, met hoofdzetel in Antwerpen-Berchem  heeft de Business Mobility Award 2017 gewonnen. Ze werd overhandigd door minister van mobiliteit Vlaams Ben Weyts, 

De Business Mobility Awards wordt toegekend aan werkgevers die hun werknemers aanmoedigen om veilig en duurzaam naar het werk te komen, hetzij te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of door middel van carpooling. De jury bestaat uit mobiliteitsspecialisten en vertegenwoordigers van werknemers- en werkgeversorganisaties en van bedrijven.

De Ideale Woning werd  uit  25 inzendingen als winnaar uitverkozen. De jury beloonde “de doordachte en planmatige aanpak van bedrijfsmobiliteit”. De Ideale Woning biedt zowel fietsleasing als deelauto’s aan. Dieselwagens worden vervangen door elektrische wagens en elektrische fietsen. Dienstverplaatsingen van minder dan 7 km gebeuren altijd per fiets. Op 2 jaar tijd wist het bedrijf met die maatregelen het fietsgebruik onder de werknemers quasi te verdubbelen van 19 naar 32 personen.

Fietsleaseprogramma voor de werknemers

“De Ideale Woning zet in op groene en duurzame mobiliteit,” zegt voorzitter Dirk de Kort. “We hebben met dienstfietsen en elektrische wagens ervoor gezorgd dat onze verplaatsingen tijdens de werkuren efficiënt en milieuvriendelijk gebeuren”.

De Ideale Woning is ook gestart met een fietsleaseprogramma voor de medewerkers. De sociale huisvestingmaatschappij zet ook in op een flexibele combinatie van vervoermiddelen zodat voor elke medewerker zijn of haar optimaal woon-werktraject kan uitgewerkt worden. Zowel het openbaar vervoer, als verplaatsingen met de fiets of te voet worden vergoed. Bijna 70% van de medewerkers komt met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk.