Waterdichtings- en isolatiefabrikant Soprema opende op vrijdag 30 juni het nieuwe opleidings- en kenniscentrum in Grobbendonk. Het trainingscentrum voor heel Noord-West Europa werd ingehuldigd in het bijzijn van Pierre-Etienne Bindschedler, de achterkleinzoon van de oprichter en huidig eigenaar, Leo Hoekstra,  CEO van Soprema voor Noord-West Europa en commercieel directeur Marc Geerts.

Zowel het personeelsbestand als de omzet van Soprema zijn op enkele jaren tijd verviervoudigd. Een nieuw kantoorgebouw drong zich op, vertelt Leo Hoekstra. “Soprema draagt duurzaamheid erg hoog in het vaandel en daarom willen we zelf met de bouw van dit nieuwe trainingscentrum het goede voorbeeld geven. We hebben hiervoor een bedrag van 2,5 miljoen euro vrijgemaakt. We hebben hiervoor een beroep gedaan op een bouwteam met de nodige kennis van zaken, waarbij zowel de aannemer, architect als het studiebureau voldoende ervaring inzake duurzaam bouwen konden voorleggen. Opvallend in de nieuwbouw is het gebogen verticaal groendak.”

Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van de hand van architectenbureau Assymetric Architectes Associés. Energieconsultant Geert De Bruyn zorgde ervoor dat het gebouw aan de eisen voor een BEN-gebouw voldoet: Bijna Energie Neutraal. Aannemer Mathieu Gijbels is trots op dit nieuwe project. “We zijn fier dat we het vertrouwen van Soprema kregen om hun bouwdromen te realiseren” zegt Mathi Gijbels, CEO van Mathieu Gijbels.

“Het nieuwe gebouw is op de eerste plaats een ontmoetingsplaats voor professionals” zegt Leo Hoekstra. “Kennisoverdracht en inspiratie zijn de belangrijkste drijfveren. Soprema zorgt voor een programma op maat voor diverse soorten waterdichting (bitumineus – vloeibaar – synthetisch) en isolatie.

Het nieuwe gebouw is niet enkel op vlak van energie vooruitstrevend. De kantoren werden tegelijk ingericht voor het nieuwe werken. “Soprema wil samen met haar klanten groeien en voorziet daarom niet alleen opleidingsmogelijkheden maar ook extra ‘flex desk’ kantoorruimtes voor het groeiende team”, aldus Leo Hoekstra.