Stabicom garandeert bouwheren stabiliteit

stabicomZe zoeken het evenwicht tussen architectuur, bouwtechnieken en kosten. Het onafhankelijk ingenieurs- en stabiliteitsbureau Stabicom van Tanguy Oosterlynck heeft in de loop van de jaren al een indrukwekkend palmares aan opdrachten afgewerkt. Tijdens het afgesloten boekjaar 2013/2014 werd daarbij een bruto marge van 42.073 euro bijeengewerkt.

Tussen “de groten van de aarde” heeft Stabicom het als kleine BVBA ongetwijfeld niet makkelijk om mee zijn deel van de markt binnen te halen. Het Antwerpse bedrijf slaagt er niettemin in om zich geregeld te kwalificeren voor uitgeschreven stabiliteitsontwerpen en projectmanagement. De orderportefeuille houdt in dit opzicht het perfecte evenwicht tussen de meest onderscheiden opdrachtgevers zoals privébouwheren, utiliteitsbedrijven, onderwijsinstellingen en groepswoningen.

In de afgelopen jaren werden bv. opdrachten uitgevoerd op Zenith Regatta op de Antwerpse Linkeroever, voor de bouw van een zakgoedmagazijn bij het voedingsbedrijf Aveve, schoolinfrastructuur voor SVM Boom of de Loods B in Landen. Het gaat dan zowel om de ontwerpen van de constructie als het toezicht op de uitvoering ervan.

Met een bedrijfswinst van 38.981 euro kan Stabicom in dit opzicht de toekomst zelfzeker tegemoet zien. De cijfers komen uit de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank.

Stabicom wordt aangestuurd door de vennoten Tanguy Oosterlynck, Inge Geerdens en Mattheus Nys.