De bekende street artist Steve Locatelli die al 10 jaar kunstgalerie en winkel Artifex in Antwerpen uitbaat, geeft deze zomer workshops ‘van klassieke grafitti tot sjabloonverven’ aan jongeren i.s.m. Piazza dell’Arte en Stad Antwerpen. Zijn ultieme doel is dat het grote publiek graffiti gaat bekijken als een echte kunstvorm.

“Met deze masterclass willen we enerzijds zowel de stad als de street art cultuur in Antwerpen verjongen en anderzijds onderzoeken of een langdurig traject mogelijk is. We willen immers ook onze jonge kunstenaars ondersteunen om de nodige vaardigheden te ontwikkelen om volleerde street artists te worden”, zegt Antwerps schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud.

Top street artist geeft masterclass

Steve Locatelli werd in 1978 geboren in Brussel. In de jaren 90 begon hij met graffiti in de Brusselse metro, wat later uitgroeide tot een passie voor street art in al zijn facetten. Ondertussen woont Steve in Antwerpen en sieren zijn kleurrijke kunstwerken straten en gebouwen over de hele wereld. In zijn kuntgalerie en graffiti shop Artifex aan de Oude Koornmarkt 53 in Antwerpen verkoopt Steve materiaal en unieke creaties.

Wie wil leren tekenen of schilderen kan terecht bij een academie. Wie street art wil beoefenen, is veelal op zichzelf aangewezen. Daarom organiseert de stad in samenwerking met Piazza dell’ Arte een masterclass street art onder leiding van Steve Locatelli. Jongeren konden zich gratis inschrijven voor de masterclass die afgelopen zaterdag van start ging.

Eerste workshop was een groot succes

De deelnemers leren eerst hoe ze mooie letters spuiten, hoe ze een graffitikunstwerk zetten en hoe ze stencils of sjablonen kunnen gebruiken om hun tekening vorm te geven. Het orgelpunt van de masterclass is uiteindelijk het creëren van een groot werk op het gebouw aan Kattendijkdok-Oostkaai 64, Haven 22 waar Piazza dell’ Arte zijn kantoren heeft.

Bij deze eerste editie doorlopen de jongeren een traject van zes dagen. Je kunt Steve Locatelli en de jongeren aan het werk zien op zaterdag 22 juli op de erkende zone Depannage 2000 in Hoboken en op 29 juli bij Piazza dell’ Arte zelf, telkens van 10 tot 18 uur.
Het zetten van de masterpiece gebeurt op 4, 5 en 6 augustus met le moment suprême, het uiteindelijke toonmoment, op donderdag 10 augustus om 19u.

Meer info vind je hier. Piazza dell’Arte heeft de ATV-beeldreportage van de eerste workshop gedeeld via haar social media.

Enkele sfeerbeelden van de eerste workshop die plaatsvond op zaterdag 15 juli aan Park Spoor Noord.