Bij de Albert Heijn-winkel op de Antwerpse Groenplaats is er maandag gestaakt. Reden is volgens vakbond BBTK de te hoge werkdruk en de onzekerheid over de toekomst van de winkel. De winkel blijft ook dinsdag gesloten.Woensdag is er een ondernemingsraad. De directie zegt begrip te hebben voor de staking.

Onzekerheid over de verkoop is mee oorzaak van de staking

BBTK-secretaris Erik Dirkx zegt dat de winkel in kwestie een stuurloos schip is. “Er zijn hier al acht managers op vijf jaar gepasseerd. Nu is er zelfs niet echt een manager, maar slechts iemand die de winkel deeltijds mee leidt, naast nog andere winkels”.  Dirkx wijst ook op de aanhoudende onzekerheid over de winkel. De Albert Heijnwinkel aan de Groenplaats is een van de twee vestigingen die nog moeten worden verkocht vooraleer de fusie tussen Albert Heijn en Delhaize in België mag plaatsvinden. “De mensen willen duidelijkheid over het verkoopproces” zegt Dirkx.

Maandagmiddag vond een gesprek plaats tussen de vakbond en de directie. Dinsdag zit de directie zelf samen. Woensdag is er een ondernemingsraad. “We hebben een constructief gesprek gehad dat dinsdag zal worden voortgezet”, reageert woordvoerster Sally Herygers van Albert Heijn Belgium. “We hebben alle respect en begrip voor de staking en de bezorgdheden van onze medewerkers.”