Antwerpen – Het proefaanbod van Slim naar Antwerpen voor kmo’s om alternatieve vervoersmiddelen te testen voor woon-werkverkeer wordt verder uitgebreid. Een van de producten is het proefaanbod fiets en openbaar vervoer. Slim naar Antwerpen werkt hiervoor samen met Cycle Valley, een start-up die fietsmobiliteit in bedrijven uitrolt.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Vanaf deze maand zetten we met Slim naar Antwerpen intensiever in op de Antwerpse kmo’s.”.

Bedrijfsvervoerplan voor kmo’s

Met zijn werkgeversaanpak begeleidt Slim naar Antwerpen werkgevers in de Antwerpse regio bij het uitwerken en realiseren van een sterk bedrijfsvervoerplan. Voor bedrijven met meer dan 150 werknemers bestaat het proefaanbod uit elektrische fietsen, stadfietsen, plooi- en bakfietsen, fietskarren, Velo- en De Lijn-passen. Werknemers kunnen die na reservatie gedurende 2 weken uittesten. 21 bedrijven hebben hiervan al gebruik gemaakt. En nu wordt het proefaanbod verder uitgerold met partner Cycle Valley.

Cycle Valley rolt het proefaanbod uit naar zoveel mogelijk kmo’s

Op donderdag 23 november ging het eerste proefaanbod project van start bij het bedrijf Pontes in Wilrijk. In aanwezigheid van Schepen voor mobiliteit Koen Kennis en zaakvoerder Wim Roels van Cycle Valley, werden de elektrische fietsen aan de werknemers van Pontes overhandigd.

“Het proefaanbod wordt uitgebreid met 10 mobilotheken zodat we kleine en middelgrote bedrijven sneller kunnen bedienen. Voor deze aanpak op maat van kmo’s werkt de stad samen met Cycle Valley. Zo willen we nog meer werknemers ervan overtuigen om de fiets of het openbaar vervoer te testen als alternatief voor hun verplaatsingen van en naar het werk”, zegt Schepen Kennis.

Cycle Valley maakt deel uit van accelerator Start it@KBC en incubator The Birdhouse, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen.
Cycle Valley zal als fietsleverancier gedurende 4 jaar de fietsen uitzetten in de deelnemende bedrijven. Na een testperiode kunnen geïnteresseerde bedrijven de fietsen verder huren, aankopen of leasen. Het proefaanbod voor de kleinere bedrijven bevat elektrische fietsen, een plooifiets, een Velo-pas en een weekpas van De Lijn; en kan gedurende 1 maand getest worden.