Het in mei in Antwerpen opgerichte bedrijf BlueBear bvba spitst zich toe op het online aanbieden en promoten van unieke sport- en vrijetijdsactiviteiten in België.

De starter heeft sinds midden juni het platform www.bluebear.pro beschikbaar gemaakt voor het publiek. Weldra zal BlueBear ook bereikbaar zijn via de BlueBear app. Hier vinden gebruikers een overzicht van opmerkelijke vrijetijdsactiviteiten in hun buurt of op een specifieke locatie waarvoor ze 24/7 kunnen reserveren.  Het aanbod gaat van kitesurfen tot een virtual reality ervaring, een cryo sauna sessie aan minus 110°C tot een stuntvlucht in een dubbeldek vliegtuig boven Antwerpen.

Gebruikers geven zoekcriteria in zoals locatie, datum, aantal personen, actieradius en soort activiteit. Binnen de opgegeven voorkeuren biedt BlueBear een waaier van unieke activiteiten. De mogelijkheid bestaat ook om dergelijke ervaringen aan vrienden, familie of collega’s via de BlueBear Gift Cards te schenken.

“De focus van ons aanbod ligt momenteel in en rond Antwerpen, maar we bieden reeds een 100-tal activiteiten verspreid over gans België aan. Wij werken hiervoor nauw samen met meer dan 30 aanbieders van sport- en vrijetijdsactiviteiten. Deze zomer voorzien we de keuzemogelijkheden verder uit te breiden in de rest van het land. En spoedig zullen we ook activiteiten aanbieden buiten de landsgrenzen. Onze droom is om in de komende jaren Europa te veroveren als “de” plaats om een activiteit te vinden en te reserveren. Voor elke gelegenheid, zowel privé of professioneel, alleen, romantisch met twee of in groep”, zegt BlueBear oprichter Niels Segers.

BlueBear vraagt geen lidmaatschapskosten en geen maandelijkse fees aan haar klanten. De klant betaalt dezelfde prijs als die hij rechtstreeks aan de aanbieders van de activiteiten zou betalen. BlueBear ontvangt enkel een commissie op elke reservatie die via het platform gebeurt.

BlueBear is een van de 16 startups die werden geselecteerd door accelerator The Birdhouse. Op 7 augustus neemt de jonge onderneming zijn intrek in de kantoorruimte die The Birdhouse ter beschikking stelt in Antwerpen aan Rijnkaai 37. Daarnaast genieten die starters nog andere voordelen van het acceleratortraject, onder meer coaching, mentorschap en workshops.

Meer info over starters vindt u hier.