Antwerpen – Juwelenontwerper Caroline Bila stelde zopas de Indian Summer-collectors items van 2018 voor aan een select gezelschap. Niet in haar atelier aan de Jan Van Rijswijcklaan, maar tussen de kranen en de steigers van het Nieuw Zuid. Bij Caro-Line staat beleving namelijk centraal.

Caroline Bila: “Door echt naar mensen te luisteren, creëer je de meest verbazingwekkende juwelen.”

Haute couture juwelenontwerp

Designer Caroline Bila heeft de afgelopen twee jaren haar collectie voorbereid. Met haar merk Caro-Line wil ze het onmogelijke mogelijk maken. Haar passies zijn zowel psychologie als juweelontwerp en goudsmid. Deze twee laatste disciplines studeerde ze tegelijkertijd. Caroline creëert hoogstpersoonlijke juwelen in samenspraak met haar klanten, die het ganse creatieve en productieproces kunnen volgen. Voor haar ontwerp inspireert ze zich op persoonlijke gesprekken. Het resultaat zijn juwelen die zowel uniek als van de hoogste kwaliteit zijn.

Caro-Line wil eeuwenoude ambacht van edelsmeedkunst alle eer aandoen

Geen massaproductie en geen bandwerk is een bewuste keuze. High-end procedures en gespecialiseerde technieken zijn nodig voor de realisatie van: heraldische juwelen, exclusieve edelstenen en slijpsels, combinaties met lederambacht, vintage millegrain-afwerkingen en vingerafdrukken tot in de diepste details op gouden juwelen.

Vaak kopen mensen voor een heel persoonlijk moment iets onpersoonlijk uit een etalage. Een relatie, een herinnering, enz zijn momenten om te koesteren. Met ‘Your Story’ legt Caroline dergelijke momenten samen met haar klant vast in een juweel.
“Dit geeft een enorme meerwaarde. Zelfs in die mate dat hoe meer tijd er tussen de herinnering en het heden zit, hoe waardevoller deze stukken worden”, zegt Caroline.

‘Our Story’: het verhaal van ons allemaal

Caro-Line heeft het unieke privilege om een jaar lang verhalen te capteren. Eén keer per jaar wil het merk een verhaal teruggeven in de vorm van een juweel. Een verhaal over het beste in mensen naar boven halen. Dit leidt tot de ‘Our Story’-lijn, de collectors items. Een limited edition in de vorm van een genummerde reeks.
“Een juweel moet de perfecte betekenis hebben voor de persoon die het geeft én voor de persoon die het krijgt. En dankzij hen ook voor anderen. Een ‘Our Story’ juweel voegt een extra dimensie toe aan Caro-Line”, gaat Caroline verder.
Het merk koppelt dit verhaal aan het helpen van mensen die minder kansen krijgen en wil zo hun droom waarmaken. In 2018 zijn dit de Indian Summer-juwelen – weldra online te bekijken – met een verhaal over eindeloze mogelijkheden.