Antwerpen – Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde. Kent u ze nog? In 2012 maakten ze naam en faam met hun innovatieve WASBAR-concept dat de internationale pers haalde en met diverse awards werd bekroond. Eind februari lanceren ze ‘Chez Claire’ in de Schrijnwerkersstraat in Antwerpen en op de Kouter in Gent. 

De Jongens: “In 2015 verkochten we WASBAR. En nu zijn we toe aan een nieuwe uitdaging. Over twee maanden openen we ‘Chez Claire’ met luxueuze éclairs.”

Macaron, maak plaats voor de éclair!

En “eentje is geentje” moeten De Jongens gedacht hebben, want Chez Claire gaat tegelijkertijd open in Antwerpen én in Gent.
Voor het uittekenen van het interieur klopten De Jongens aan bij het Antwerpse Pinkeye, de designstudio die samen met hen ook het concept voor WASBAR uitwerkte.

De éclair, het ‘patéke’ van onze grootmoeders, zal in 2018 een heuse comeback maken. Chez Claire stelt voor: de ‘haut éclair’, vernieuwd en verbeterd. In niet minder dan 13 smaken, waaronder pistache, salted caramel crisp en triple dark chocolate, én een versie voor de fans met voedselintoleranties, brengt Chez Claire een mooi menu dat je ter plaatse kan degusteren of meenemen in cadeauverpakking. Ondertussen is de patisseriechef van Chez Claire ook volop aan het experimenteren met ‘vegan éclairs’, zodat iedereen binnenkort kan meegenieten van deze heerlijke gebakjes.

Cuvée Claire

Chez Claire zal ook haar eigen huismerk champagne ‘Cuvée Claire’ aanbieden, zodat je je favoriete éclair kan degusteren bij een coupe champagne. Wie het liever iets traditioneler houdt, kan ook gewoon een lekkere koffie bestellen.

Over Dries en Yuri

Dries en Yuri openden eind 2012 de eerste vestiging van WASBAR in Gent. Een paar maanden later werden ze winnaar van ‘Topstarter’ en in 2015 wonnen ze Belgium’s New Brand of the Year. Datzelfde jaar werd WASBAR verkocht aan Top Brands. 
Ze bundelden hun marketing en branding knowhow die ze als ‘De Jongens’ met bedrijven delen. Daarnaast zijn Dries en Yuri ook gastsprekers en auteurs. Ze schreven samen al vier boeken: Trek je plan in 50 stappen, Hou je manieren in 50 stappen, Trek je plan op vakantie en Snel Gefikst.
De twee zijn ondertussen al zes jaar getrouwd en wonen en werken samen in Gent.

Meer starters vind je hier.