De mensen die de escape games naar België brachten, pakken in Antwerpen uit met een nieuw concept: Citypolis. In de indoorhall voor teambuildings aan de Frankrijklei 119, kunnen teams zich met elkaar meten in behendigheid, samenwerking, creativiteit en logisch denken.

Ingenieurskoppel Elin De Boel en Pieter De Pauw, die maar liefst 1500 uur aan het bedenken en bouwen van het complex werkten: “Citypolis is een plek die hightech en ingenieuze proeven combineert: ‘De Mol’ meets ‘real life Stratego’ zeg maar.”

Tien jaar lang werkten Elin en Pieter in het bedrijfsleven. “We ondervonden aan den lijve hoe polariserend teambuildings kunnen zijn en waren overtuigd dat het beter kon”, zegt Elin.
Het koppel baseerde zich bij het uittekenen van de opdrachten op de inzichten uit de MBTI®-theorie. In de bedrijfswereld is de Myers Briggs Type Indicator® het meest gebruikte instrument rond persoonlijkheidstypes. “De opdrachten houden rekening met elk type persoon zodat het voor iedereen boeiend is”, gaat Elin verder. “Ieders inbreng is nodig om te slagen in de opdrachten. Dat maakt er écht een teambuilding van.”

Citypolis gaat verder dan de escape game Out of the Box

Elin en Pieter waren in 2014 bij de eersten om een escape room op te starten in België. Intussen telt ons land tientallen escape games.
“Out of the Box zit boordevol technologie en special effects”, vertelt Pieter. “Met Citypolis wilden we nog een stap verder gaan: we hebben alle knowhow en inzichten verenigd in één groot indoorplatform.”

Citypolis wil het nummer 1-teambuildingevent worden

Citypolis combineert lasers met klimtouw, digitale gadgets met analoge puzzels, elektronische snufjes met klassieke opdrachten – en dat alles in een overdekte hal van 300 m2. “Plezier staat voorop, maar je leert ook hoe teams werken en hoe je zelf in een team functioneert. Het is fysiek niet zwaar: iedereen kan meedoen. Teams met diverse persoonlijkheden scoren het best. Je kan Citypolis nergens mee vergelijken”, zegt Pieter.
“Het is voor ons van cruciaal belang om het spel geheim te houden en het mysterie te bewaren”, besluit Elin.

Meer starters vind je hier.