Donderdag 7 september lanceerde Evi Van der Planken in Berchem haar sjaalmerk “D’AUTAN”: unieke, geraffineerde en handgeschilderde creaties van hoogwaardige kwaliteit in 100% zijde voorzien van een exclusieve print.

Evi Van der Planken: “Sjaals worden normaal verkocht als accessoire. Met D’AUTAN draai ik dit om: de sjaal maakt juist de outfit. Met mijn kunstzinnige en exclusieve sjaals kunnen vrouwen stijlvol voor de dag komen en tegelijkertijd een statement maken inzake slow fashion.”

Ondernemende districtsvoorzitter

In een vorig leven was Evi Van der Planken advocate. Momenteel is ze voorzitter van het district Berchem. Ze startte haar label in 2016 met een aantal collectiestukken. Na een jaar proefdraaien is ze nu met een volwaardige collectie uit de startblokken.
D’AUTAN komt van ‘le vent d’Autan’, een onstuimige wind in Zuid-Frankrijk. Elke sjaal moet als een op zichzelf staand accessoire gezien worden. Meer nog: als een statement sjaal die de hele outfit maakt. De collectie omvat verschillende soorten sjaals: enkelzijdige of dubbelzijdige carrés, en sjaals met of zonder sluiting. De sjaals met sluiting kunnen overigens ook als jasje, capuchon of bolero gedragen worden.

Slow fashion en duurzame materialen

Modieuze, ondernemende vrouwen met een passie voor esthetiek, cultuur en authenticiteit, en een sterke voorkeur voor unieke en tijdloze creaties, zijn de doelgroep van D’AUTAN.
Evi Van der Planken: “Een D’AUTAN sjaal dank je niet af na een jaar. Het is geen seizoensgebonden product en kan bijgevolg het ganse jaar voor verschillende gelegenheden gedragen worden. Vanuit de filosofie ‘slow fashion’ en ‘meer stijl dan fashion’ moeten wij bewust worden dat de consumptiemaatschappij zijn grenzen heeft bereikt. Een D’AUTAN is tijdloos en daardoor niet modegevoelig. Bijgevolg werken we met één basiscollectie die over verschillende seizoenen doorloopt, en af en toe aangevuld wordt met nieuwe basisstukken. Tussendoor worden er ook kleinere capsulecollecties gelanceerd.”

‘Artistic chic’: uniek, handgeschilderd artwork

De exclusieve prints van de D’AUTAN collectie zijn ontstaan door de samenwerking met zowel nationale als internationale artiesten waaronder enkele Belgische kunstenaars en een Italiaans grafisch designbureau. De handgeschilderde dessins zijn het resultaat van een harmonieuze symbiose tussen de ideeën van Evi als designer enerzijds, en de artistieke vrijheid van de kunstenaars anderzijds. Elke artiest heeft zijn eigen signatuur en interpreteert de briefing op zijn manier waardoor de creaties uiteenlopend en verrassend zijn. Het beste artwork wordt geselecteerd en vormt vervolgens de basis van de sjaals.

Meer starters vind je hier.