Vrijdag gooide De Serre haar deuren officieel open in Startup Village, de bruisende hotspot van startups in de schaduw van de Botanische Tuin van Antwerpen en op wandelafstand van het stadscentrum.
Aan de binnenkoer van de vroegere Antwerpse OCMW-gebouwen in de Lange Gasthuisstraat bevindt zich de Serre in een prachtige setting naar een ontwerp van Pinkeye Designbureau.
Stad Antwerpen wil met De Serre het horecaconcept van de toekomst uitbouwen. Het moet een ontmoetingsplek worden, zeg maar de business lounge van de stad.

Hier vind je onder één dak: een horeca-lab, een restaurant én een eventlocatie met een grote passie voor automatisering en digitalisering. De Serre is een netwerk van toeleveranciers voor de horecasector en wil als opleidings- en innovatiecentrum een voorbeeld zijn voor de digitalisering van de sector.

Met het horeca-lab heeft De Serre de ambitie de nieuwste software en de meest innovatieve technologieën te integreren: van bestellen en betalen met een app, het raadplegen van specifieke ingrediënten of allergenen met een consumer-app, digitale menukaarten tot beleving via virtual reality en een koppeling tussen kassasysteem, stockbeheer en foodcost berekening.

De Serre wil horeca-ondernemers informeren en opleiden over de mogelijkheden rond digitalisering in hospitality.
“Uiteraard zijn sommige van deze technologieën nog in testfase in De Serre. Het is dan ook een horeca-lab”, zegt Lorenz Lievens, manager en projectleider.

Het restaurant heeft een classy look. Het is een ontbijt- en lunchconcept met de nadruk op ‘huisgemaakt’ waar iedereen van maandag tot vrijdag welkom is.

Als eventlocatie zet De Serre zich in de markt met een zaal tot 180 personen die een staaltje is van sterk design en moderne technologie. Door één druk op de knop wordt de ideale ruimte voor een productpresentatie, workshop of trouwfeest gecreëerd.