Antwerpen heeft er een nieuw, luxueus hotel en gastronomisch restaurant bij. Op een steenworp van de kathedraal en de Meir. Hotel Franq combineert de faciliteiten van een business hotel met de charme van een boetiekhotel.

Kristel Geubels, general manager Hotel Franq: “Ons hotel is een combinatie van historische charme en hedendaagse urban-chic. We bieden onze gasten een high-end service met een persoonlijke, gastvrije benadering. Ook voor zakelijke bijeenkomsten of evenementen heeft Franq een aanbod op maat.”

Historisch pand

Het hotel is ondergebracht in een prachtig, neoclassicistisch gebouw aan Kipdorp 10 en onderging een grondige renovatie met respect voor de historische en architecturale elementen. In het pand, dat trouwens een hele tijd heeft leeg gestaan, huisde vroeger een bank. Getuigen daarvan zijn de bankkluizen waar de ‘Belgische franken’ bewaard werden. Vandaar de naam ‘Hotel Franq’. Die kluizen zijn in ere hersteld en omgevormd tot een verrassende wijnkelder.

Luxe is troef

Er zijn 42 kamers met alle faciliteiten die men van een luxueus hotel met karakter mag verwachten. “Maar Franq is veel méér dan een plek om te logeren. Onze bar, gezellig tuinterras en lobby zijn uitgelezen plekken om tot rust te komen. Liefhebbers van fine dining kunnen ontbijten, lunchen of dineren op gastronomisch niveau in ons restaurant. De leiding van de keuken is in handen van chef Tim Meuleneire die in het verleden onder meer met zijn restaurant De Koopvaardij succes oogstte”, zegt Kristel Geubels.

Nog andere troeven

Lunchen of dineren in een besloten gezelschap kan in het zestiende eeuw ‘Den Dooren Boom’ huisje of in een van de andere historische ruimtes van Hotel Franq.
Gasten kunnen aan hun conditie werken in de fitnesszaal. Naast de publieke parkings in de buurt beschikt het hotel over een eigen betalende parking.
Voor zakelijke meetings heeft Franq diverse oplossingen zowel in beschikbare ruimten met de nieuwste technologie én ondersteuning, als in all-in formules.

Meer interessante starters vindt u op onze overzichtspagina.

Proef alvast de sfeer van Hotel Franq. Foto’s: ©Adriaan van Looy