Antwerpen – Drie experten willen de mogelijkheden van Blockchain en cryptocurrencies zoals Bitcoin begrijpelijk maken voor bedrijven, scholen, particulieren, (non-profit) organisaties en individuen. Zij richtten een cryptocurrencies club, een consultancy service en een academy op onder de noemer Investereum

Pieter Aertgeerts, medeoprichter Investereum: “Cryptocurrencies en de technologie daarachter – Blockchain – kunnen de wereld veranderen, maar veel particulieren en bedrijven weten nog niet hoe. Dat is het gat in de markt dat wij vullen.”

Kenniscentrum op basis van drie pijlers

Investereum dat nog maar pas boven de doopvont werd gehouden, werkt al voor diverse bedrijven in sectoren zoals de bouw, retail en onderwijs. 
Dit ‘kenniscentrum’ bestaat uit drie pijlers. In de Club krijgen particulieren op basis van verschillende abonnementsformules advies over hoe te investeren in cryptocurrencies. Investereum legt uit hoe je een portefeuille opstart of wat de kenmerken van de verschillende munten zijn. Naast persoonlijk advies en workshops, komt er ook een online portaal waar leden alle informatie kunnen vinden en met elkaar in contact komen. De Club wordt geen klassieke beleggersclub die beleggingsadvies geeft over concrete producten.
“We begeleiden onze leden technisch met raad en daad in hun taal. We leggen hen uit hoe ze goede currencies moeten herkennen, niet welke ze wanneer moeten kopen”, zegt Aertgeerts.

Concrete oplossingen voor bedrijven door consultancy

Pieter Aertgeerts, Gianni Brisson en Andrew Turner, het oprichterstrio van Investereum, hebben een achtergrond als product- en marketingmanager. Die ervaring stellen ze nu ten dienste van bedrijven die op zoek zijn naar toepassingen op Blockchain.

“Meer dan programmeurs, zijn wij productontwikkelaars. Veel bedrijven denken foutief dat Blockchain een oplossing kan zijn voor elke bestaande uitdaging. Wij starten met hen uit te leggen wat Blockchain is, wat de mogelijkheden zijn van deze technologie en wat de impact ervan kan zijn op onze maatschappij. Samen met hen denken we na over concrete oplossingen voor hun sector”, zegt Brisson.

Hij geeft een concreet voorbeeld van hoe Investereum bedrijven kan helpen om nuttige producten te bouwen op basis van Blockchain. “Fraude met tweedehandsconcerttickets kan door Blockchain opgelost worden. Zowel het ticket als het doorverkopen van het ticket kan in de Blockchain worden ingeschreven. Zo is de verkoper zeker dat hij zijn geld krijgt en weet de koper dat hij een echt ticket heeft.”

Meer startersnieuws vind je hier