Tot voor anderhalf jaar was het familiebedrijf NewIQ bvba uit Brasschaat distributeur en retailer van een verlichtingsmerk. Toen de eigenaars van die monobrand met pensioen gingen, besloten de zaakvoerders van NewIQ zelf sfeer- en kinderlampen op de markt te brengen. Zo ontstond littlelampcompany.com 

Verlichtingsdistributeur ontwikkelt eigen merk

“We hadden nu eenmaal de retailcontacten”, zegt zaakvoerder Nathalie Ramaekers. “Daarom zijn we gestart met een eigen merk. Voorlopig met drie eigen creaties in de vorm van een cupcake, slak en een vliegtuig. De cupcake lampen zijn mooi in de kinderkamer, maar ze sieren even goed ook keukens. Mijn man, die me nu helpt met de IT en de webshop, en ik komen allebei uit de luchtvaart. Dat verklaart waarom er een ontwerp in de vorm van een vliegtuigje in onze collectie zit.”
Momenteel heeft littlelampcompany.com twee nieuwe lampontwerpen die begin 2018 beschikbaar zullen zijn. Het is de bedoeling om per seizoen telkens met een nieuw design uit te pakken.

B2B en B2C

littlelampcompany.com heeft zowel B2B als B2C klanten. Conceptstores en kinderwinkels zijn de belangrijkste doelgroep. De consument bereikt littlelampcompany.com rechtstreeks via zijn webwinkel.
Op 4 en 5 februari neemt littlelampcompany.com deel aan de vakbeurs ‘ShowUP’ in Amsterdam waar ca 5 500 bezoekers op afkwamen tijdens de laatste show, meestal retailers, pers en bloggers.

Vakmanschap

Nathalie Ramaekers tekent zelf de ontwerpen. Een Nederlands kunstenaar zet die ontwerpen om in piepschuim en daarna in klei. Van dat prototype wordt een wassenmodel gemaakt en het is tenslotte een Spaanse fabrikant die er een mal in nikkel van maakt. In die mal wordt vinyl gegoten die kleurpigmenten bevat. Die gevulde mal gaat dan de oven in. Daarna worden de lampen uit de mal getrokken en afgekoeld. De lampen werken met low power LED van een specialist bevoorrader in Duitsland.
Daarna worden de lampen geassembleerd in de beschutte werkplaats Noordheuvel in Brasschaat en de distributie verloopt via bpost.
“Er komt heel wat ambacht en vakmanschap bij kijken. We proberen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Elke lamp is met de hand vervaardigd, bijgevolg van hoge kwaliteit en uniek. We brengen ‘fun’ nieuwe designs op de markt voor kinderen zowel als volwassenen”, zegt Nathalie.

Meer interessante starters vindt u op onze overzichtspagina.