KALMTHOUT – Zakenreizigers, sportievelingen en natuurliefhebbers, maar ook families hebben in het noorden van de provincie Antwerpen een nieuwe uitvalsbasis om te overnachten. Hotel Jerom is zopas uit de startblokken geschoten en biedt in Kalmthout een complete ervaring aan met 21 kamers, een receptie, lounge, ontbijtzaal en bar.

Jorg Paenen en Kato Cleiren, man en vrouw, staan aan de wieg van Hotel Jerom. Kato Cleiren richtte twee jaar geleden met haar vader Cadix 35 op. Ze verhuurt gemeubelde appartementen met schoonmaak- en linnenservice. Hotel Jerom is daar een logisch gevolg van.

“Mijn vader kocht een vijftal jaar geleden in Kalmthout een stuk grond. Het woord hotel viel al snel. Nadien zijn we vrijblijvend beginnen tekenen, is alles een halfjaar in de kast blijven liggen, maar hebben we nu toch de stap gezet. Met Hotel Jerom zitten we vlakbij de Kalmthoutse Heide, maar ook dichtbij de Antwerpse haven en de Nederlandse grens. Een grote troef”, meent Kato Cleiren.

Naast de accommodatie om te overnachten beschikt Hotel Jerom ook over een Moor Room. “Die kan voor verschillende doeleinden worden gehuurd, gaande van vergaderingen en presentaties tot brainstormsessies, en dergelijke. De ruimte biedt plaats aan 40 personen en heeft alle technische en facilitaire voorzieningen. Ook parking is hier voldoende aanwezig.”

Groen en lokaal hart

Hotel Jerom organiseert zelf geen activiteiten, maar werkt daarvoor samen met ondernemers uit de buurt. “Ook voorzien we bewust geen diner omdat er in Kalmthout en omgeving tal van restaurants zijn waar onze gasten terecht kunnen. Voor een kwaliteitsvol ontbijt met verse streekproducten kunnen ze wel bij ons blijven.”

Verder wordt er gebruik gemaakt van ecologische producten en navulverpakkingen en wordt het hotel verwarmd met een warmtepomp. “Tel daar nog zonnepanelen bij en we gaan voor een energieneutraal gebouw.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.