Antwerpen – Startup Poppy stuurt vanaf maandag 15 januari 350 milieuvriendelijke ‘freefloating’ deelwagens de baan op, voorlopig alleen in Antwerpen. Wetende dat één deelwagen al snel 5 tot 10 privéwagens vervangt, is Poppy overtuigd dat het kan bijdragen tot een vlottere en veiligere mobiliteit in Antwerpen.

Alexander Van Laer, ceo van Poppy: “De deeleconomie heeft een onomkeerbare beweging in gang gezet, waarbij gebruik het steeds vaker wint van eigendom.”

Uit de testfase

De voorbije maanden werd het Poppy-platform reeds getest met een eerste lichting van 30 wagens. Nu schakelt Poppy een versnelling hoger en breidt het zijn vloot uit tot maar liefst 350 milieuvriendelijke deelwagens. Hiervoor werkt het samen met startup Lab Box, het nieuwe investerings- en incubatievehikel van D’Ieteren Auto. Zo heeft Poppy al meteen van bij de lancering de grootste vloot deelwagens in één stad.

Via haar nieuwe filiaal Lab Box, opgericht in september 2017, bevestigt D’Ieteren Auto zijn ambitie om innovatieve mobiliteitsoplossingen aan te bieden. “Bij Lab Box staan we versteld van wat het Poppy-team heeft kunnen realiseren op zo’n korte periode: van marketing tot operationele en commerciële partnerships. Het team heeft het pad geëffend voor een geweldig service-aanbod aan autodelen in Antwerpen”, benadrukt Dirk Joos, managing director bij Lab Box. 

Gedeelde mobiliteit: oplossing voor files en parkeerdruk

Poppy werkt volgens het zogenaamde ‘freefloating’ principe, wat voor Antwerpen ook een primeur is. De deelwagens hebben geen vaste standplaats en je kan ze in de homezone – Antwerpen en enkele Antwerpse districten – gratis parkeren. Via de Poppy-app kunnen gebruikers checken waar zich de dichtstbijzijnde auto bevindt. Eenmaal op hun bestemming aangekomen, parkeren ze de wagen gewoon op de eerste vrije plaats die ze tegenkomen. Betalen gebeurt per minuut: 33 cent voor elke gereden minuut, 10 cent als je parkeert en toch je reservatie tijdens je tussenstop nog even wil behouden. Heb je een hele dag een auto nodig voor een langere rit, dan betaal je maximum 90 euro voor 24 uur. Je betaalt steeds het laagste tarief. Het onderhoud, het opladen, de verzekering, de parkeermeter, … zijn in de minuutprijs inbegrepen.

Poppy wil gedeelde mobiliteit ook naar andere steden in België brengen. Deelwagens kunnen een belangrijke rol spelen in een vlottere én veiligere mobiliteit.

Meer starters vind je hier