Wilrijk – Propstudio heeft iets met bloemen. De nieuwkomer verhuurt XL-bloemenwanden voor evenementen en verkoopt grote crêpepapieren bloemen in verschillende kleuren. Een niche? Wellicht.

Deirdre Van Deuren, medezaakvoerder Propstudio: “Bedrijven en particulieren kunnen bij ons terecht als zij een extra large bloemenwand willen huren voor een bijzondere dag. Ook zetten wij bij retailers de bloemetjes buiten in hun etalage, of tijdens een fotoshoot of fashionshow.”

Een hecht duo

Zaakvoerders Deirdre Van Deuren, de strategische denker, en Diane Mintiens, de hands-on creatieveling, werkten vroeger reeds samen bij AkzoNobel. Ze waren al een poos op zoek naar een concept waar ze allebei blij van worden: een nieuwe uitdaging én iets unieks voor België. Samen vormen ze een duo dat elkaar perfect aanvult.
“We houden allebei heel veel van bloemen en hadden op Pinterest de Dior show in Parijs gezien. Hele kamers waren bezet met bloemen, prachtig! Het kostenplaatje voor echte bloemen kan echter heel snel oplopen… Daarom zochten we naar een betaalbare manier om een wow-effect te creëren, maar dan met artificiële bloemen”, zegt Diane.  

Het moest voor beide dames echter meer zijn dan de ‘typische namaakbloemen’.
Deirdre: “We zochten naar een volledig nieuwe look & feel. Onze grootste bloemen hebben een diameter van 70cm, en dat creëert een Alice In Wonderland gevoel … We opteren ook voor soft touch foam bloemen. Die zijn afwasbaar en kunnen tegen de regen.”

B2B en B2C – verhuur en verkoop

De doelgroep van Propstudio situeert zich in de evenementensector, zowel B2B als B2C. “We werken samen met event planners, marketing mensen en wedding planners. Maar we worden ook rechtstreeks gecontacteerd door trouwkoppels. Verder willen we ons ook richten op etalagisten en fotografen”, zegt Diane Mintiens.   

Op termijn is het de droom van de zaakvoerders om een prop (rekwisieten) studio te worden – vandaar de naam – waar creatievelingen zoals marketeers, etalagisten en fotografen inspiratie kunnen opdoen en aan de slag gaan met de objecten van Propstudio.

In de eerste plaats verhuurt Propstudio verschillende bloemenwanden, maar speciaal op maat gemaakte constructies b.v. met logo van het bedrijf, worden alleen verkocht.  
De grote crêpepapieren bloemen zijn voortgevloeid uit de initiële papieren bloemen collectie en geïnspireerd op pioenen en rozen, de favoriete bloemen van de zaakvoerders.
Dit zijn maar enkele voorbeelden die Propstudio kan realiseren. Maar deze dynamische starter doet ook ideeën openbloeien die hen worden aangereikt.

Meer starters vind je in onze startersrubriek.