Evelyn Devos (30) en Steve De Jonghe (32) houden van reizen, bohémien interieurs, ambachtelijke meubels en accessoires. Uit die gezamenlijke interesses groeide Saint Eve, een webshop en ontwerpbureau dat zich richt tot iedereen die geprikkeld is door interieurs met een boho vibe.
Op 21 april openden zij Saint Eve pop-up bij StafCharlotte, een echte leefruimte in de Kronenburgstraat in Antwerpen waar je de eclectische en tegelijk realistische stijl van Devos en De Jonghe, zoals ze die zelf omschrijven, nog kan ontdekken tot 2 juli 2017.

“Het overbrengen van sfeer is onze core business en die willen we potentiële klanten laten beleven in een relaxte omgeving. Alles wat je ziet in de pop-up is te koop, maar we hebben er bewust voor gekozen om er geen winkel met bijpassende rekken etcetera van te maken. Onze visie op retail is sfeer creëren en mensen inspireren”, zegt Evelyn Devos.

Evelyn en Steve vinden dat er een grote kloof is tussen ketens die allemaal hetzelfde aanbieden en designmeubelen die haast niet betaalbaar zijn. Ze werden er zelf mee geconfronteerd toen zij hun appartement wilden inrichten. “Eigenlijk zijn we in 2015 gestart uit noodzaak. Net als wij vinden mensen vaak mooie dingen op reis, maar zien zij er tegenop om die mee te brengen of te verschepen. Wij doen dat in hun plaats.”

Zinvolle retail is waar het Saint Eve om te doen is. Steve De Jonghe: “Je hebt een fysieke winkel nodig om te tonen waar je voor staat. Maar waarom een winkel openhouden op uren wanneer iedereen aan het werk is? Een pop-up zoals de onze is een laagdrempelig alternatief.“

“We staan niet voor één specifieke stijl. Wat we te koop aanbieden is ‘boho’. Meubels, decoratiespullen tot textiel en juwelen van kleine, eerlijke producenten aan aanvaardbare prijzen. Het aanbod is ruim: van Marokkaanse Beni Ouarain tapijten over antiek Chinees hout tot met handgemaakte tafels van een atelier uit de buurt”, zegt Evelyn Devos.

In de pop-up tonen ze 80 à 90% van hun aanbod. Sommige zaken kan je onmiddellijk kopen, andere op maat laten maken. Bedoeling is boeiende mensen samen te brengen en te luisteren naar wat ze wensen. Als de pop-up succesvol is, komt er een vervolg.
“Ideaal is enkele maanden een winkel te hebben en de rest van het jaar in het buitenland te vertoeven, op zoek naar nieuwigheden en het inrichten van onder meer restaurants, bars en B&B’s”, besluiten de zaakvoerders.

Meer info over starters vindt u hier.