Na het Semco Style Institute in Nederland, Japan en Zuid-Afrika, opent een BeLux afdeling in Antwerpen. Democratischer werken met meer voldoening, gelukkige werknemers én betere bedrijfsresultaten, dat zijn de objectieven van het instituut waarvan Ricardo Semler, de Braziliaan die zijn bedrijf Semco tot een toponderneming liet uitgroeien, de grondlegger is.

Erwin Van Waeleghem, medeoprichter en CEA (Cultural Evolution Architect) van Semco Style Institute BeLux: “Als je piramiden bouwt en in stand houdt, krijg je mummies! Daarom willen we organisaties bijstaan in hun cultuurevolutie richting mensgerichtere en participatieve bedrijfsvoering.”

Het succesverhaal van Semco

Door in te zetten op tevredenheid, participatie en zelfleiderschap bij werknemers slaagde Ricardo Semler erin om van Semco een groot succesverhaal te maken. Management en HR kregen onder zijn leiding een volledig nieuwe invulling.
Een kleine twee jaar geleden richtte Semler samen met enkele Nederlandse ondernemers Semco Style Institute in Amsterdam op. Nu staat het licht op groen voor Semco Style Institute BeLux.

Burn-outs en bore-outs voorgoed verleden tijd?

Gelukkig(er) zijn in onze job. Willen we dat niet allemaal? Dat vroegen de drie Vlaamse ondernemers Erwin Van Waeleghem, Marianne Couderé en Tom Herrijgers zich ook af. Samen met een sterk team support en training partners zetten ze hun schouders onder Semco Style Institute BeLux dat als coöperatief bedrijf opstart. Begin april gaan ze ook met eigen Semcostijl-opleidingen, in-org trajectbegeleiding en workshops van start.
Binnenkort staat de website online. Voorlopig kan je hier terecht voor info over de filosofie en aanpak van Semco Style Institute. 

De werklocatie zal gedeeltelijk ondergebracht worden in de kantoren van Marbles in Antwerpen, waarvan Semco co-founder Tom Herrijgers ceo is. De trainingen zullen op diverse locaties in de provincie Antwerpen plaats vinden.

Consultants, CxO’s, HR en andere managers, changemakers en ondernemingen kunnen er gecertificeerde trainingsprogramma’s volgen om de mensgerichte en participatieve Semco-stijl te (helpen) implementeren in hun organisatie.

“Op die manier kunnen bij werknemers het aantal tijdsgeestproblematieken zoals burn- en bore-outs, het stijgend verloop en ziekteverzuim, de  onbetrokkenheid in organisaties, enz vanuit een duurzame aanpak van oorzakelijke factoren, drastisch verminderen”, beklemtoont Erwin Van Waeleghem.

Meer starters in onze startersrubriek.