De trendy keten Søstrene Grene, één van de meest populaire Deense winkelketens, komt naar ons land. De hyperpopulaire winkel gespecialiseerd in woonaccessoires, hebbedingetjes en doe-het-zelfartikelen heeft wereldwijd 181 winkels en opent op 18 mei haar eerste winkel in België, en dat in de Antwerpse Stadsfeestzaal.

Axel Ceusters, managing director Group Hugo Ceusters-SCMS; die de commerciële verhuring van de Antwerpse Stadsfeestzaal in handen heeft: “De Belg, die sowieso almaar vaker voor de Deense levensstijl valt, zal ongetwijfeld zijn weg naar deze nieuwe winkel vinden.”

Hippe Deense Søstrene Grene aan een flinke opmars bezig in Europa

Vorig jaar opende de keten maar liefst acht winkels in Nederland, twaalf in Frankrijk en twee in Spanje. Voor de rest zijn er al 42 in Noorwegen, 25 in Duitsland, 8 in Ierland, 6 in Zweden, 2 in Engeland en IJsland, 1 in Zwitserland en zelfs 4 in Japan. Als cijfers boekdelen spreken, dan kan dit wel tellen: in totaal zijn er over de hele wereld al 181 Søstrene Grene winkels.
De winkelketen werd in 1973 uit de grond gestampt door de twee Deense zusters Anna en Clara Grene. Hun opzet: zorgen dat de klant in een oase terecht komt voor een korte onderbreking van het drukke leven van alledag. Zoveel jaren later weet de keten nog altijd bijzonder goed zijn eigen stempel te drukken. Zo worden de meeste producten verkocht vanuit houten kistjes en wordt in de winkels steevast klassieke muziek gedraaid, bedoeld om een rustige sfeer te creëren. Op de website vind je zelfs volgende waarschuwing: “Denk eraan! Koop alleen wat u nodig hebt!”

Eerste maar zeker niet de laatste

De locatie waarvoor de Deense gigant koos, is niet toevallig het shoppingcenter van de Antwerpse Stadsfeestzaal. Vorig jaar was de Meir de populairste winkelstraat van ons land, en liet ze de concurrentie van de Brusselse Nieuwstraat en de Louizalaan achter zich.
In 2017 trok het shoppingcenter meer dan 6 miljoen bezoekers, evenveel als in de succesvolle beginjaren. Het Deense merk zal er een handelsruimte van 316 m2 innemen, gelegen naast andere winkels zoals COS, Hans Anders, Dampshop, IMS Bookstore en Delifrance.
“Gezien het wereldwijde succes bestaat de kans dat het merk ook in andere steden in ons land winkels zal openen”, besluit Axel Ceusters.

Meer starters vind je hier.