Berchem –  Met Joéy heeft Antwerpen er een stijlcoach bij. Zaakvoerder Vicky Jacob koppelt coaching aan styling. Als je écht wil stralen, zowel vanbinnen als vanbuiten, moet je nu verder lezen.

Vicky Jacob van Joéy​: “Als styling coach geloof ik sterk in het belang van je goed in je vel voelen en wat het uiterlijk daartoe kan bijdragen.”

Vicky wil haar ervaring in ‘werken met bewustzijn’ delen met anderen en heeft zich gaandeweg omgeschoold tot fulltime coach en styliste. 
“Ik wil je coachen zodat jij jezelf zo goed leert kennen en zo graag ziet dat je mij daarna niet meer nodig hebt. Ik geef geen antwoorden, maar begeleid je zodanig dat je de antwoorden zelf vindt. En écht stralen kan door je innerlijk en je uiterlijk op elkaar af te stemmen. Want er zijn heel wat momenten die je in het leven door elkaar kunnen schudden”, zegt Vicky.

Joéy: drie formules

In elke formule is het aspect ‘personal shopping’ terug te vinden.
Voor de ‘Update’ heeft Vicky eerst een intake gesprek en checkt ze daarna de kleerkast van haar klant. Zo krijgt die nieuwe inzichten in kleuren, modellen en snits die bij haar of hem passen. Vicky: “We maken nieuwe combinaties en kijken wat je nog nodig hebt. We gaan op zoek naar de ontbrekende stukken in jouw kleerkast tijdens een personal shopping.”

Klanten die voor een belangrijk moment – huwelijk, ouderschap, enz – in hun leven staan, kiezen voor het ‘Life Event’. “Je stelt je vragen over wie je bent en waar je naartoe wil, niet alleen qua levenspad maar ook qua stijl. Tijdens de coaching sessies begeleid ik je om dat ‘authentieke ik’ naar boven te laten komen”, gaat Vicky verder.  

Bij de derde formule de ‘Change’ verandert er iets fundamenteels in iemands leven. 
Vicky: “Je hebt kanker overwonnen of je gaat misschien scheiden. Je hebt het gevoel dat niets nog hetzelfde is. Ik ga samen met de klant op pad om hem of haar meer veerkracht te geven en om zijn of haar zelfbeeld terug op te bouwen.” 
Door gebruik te maken van body learning formats brengt Vicky de persoon in contact met zijn innerlijke. Hiermee wordt het lichaam aangeleerd om opnieuw vertrouwen te geven en ondersteuning toe te laten.

Meer starters vind je in onze startersrubriek.