Op 24 november opent het Antwerps label Studio Collect de deuren van haar eerste winkel in hartje Antwerpen. Het juwelenlabel strijkt neer in de Steenhouwersvest 13 in Antwerpen. Het vierkoppige damescollectief heeft er een charmant pand onder haar hoede genomen en eigenhandig omgetoverd in een intieme boetiek.

Winkel reflecteert de sieradenlijnen van Studio Collect

In de winkel vormt een licht interieur het decor voor de weelderige goud- en zilvercollecties. De inrichting is een samenspel van verschillende materialen, een principe dat ook terugkomt in de sieradenlijnen. Denk aan spiegels, marmer, donkerblauwe velvet en groene tinten.
De boetiek geeft de bezoekers een inkijk in het universum van het label dat zich meerdere malen liet inspireren door het huis van beeldhouwer Xavier Corbero. Beschouwd als een van de meest invloedrijke Catalaanse kunstenaars sinds Gaudi, heeft Corbero een monumentale en architecturale parel ontworpen. Verschillende elementen van zijn Spaanse casa zijn terug te vinden in het interieur van de allereerste boetiek van Studio Collect.

Over Studio Collect

Studio Collect is een collectief dat werd opgericht in 2013 en bestaat uit vier vrouwen die samen studeerden aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Hermien Cassiers (26), Saskia Govaerts (28), Magaly Hermans (27) en Hannah Van Lith (26) zijn de designers achter dit label. Hun visie en stijl was zodanig eensluidend dat ze samen besloten Studio Collect op te richten. Het hele proces van ontwerpen tot ontwikkelen gebeurt gezamenlijk in hun atelier in Antwerpen.

De collecties worden steeds uitgebreider. Naast de vaste collecties wordt ook de nieuwste Studio Collect juwelenlijn Villa Fragmentum voor het eerst aan het publiek getoond in de fonkelnieuwe boetiek. Daarnaast zijn de juwelen ook online als via verschillende verkooppunten in België en Nederland te koop.