Sinds vrijdag heeft Antwerpen er letterlijk een straffe hotspot bij waar de koffie heet en sterk geschonken wordt. Texas Coffee in Volkstraat 63 brengt enkele klassieke – en ook minder klassieke – Amerikaanse ontbijtgewoonten naar Antwerpen.

Wie zijn de initiatiefnemers?
Cheeru Mampaey en Alexander Provoost zijn een koppel en werken beiden in de mediawereld. Samen hebben ze het productiehuis ‘Het Konijn bvba’, de vennootschap die ook achter Texas Coffee staat. Het productiehuis zorgde voor het initiële startkapitaal. Daarna trokken de initiatiefnemers met hun businessplan naar de bank om extra financiering te krijgen. “Het is trouwens onze bedoeling binnenkort een tweede Texas Coffee te openen”, zegt Cheeru.

“We wilden reeds lang een koffiebar openen. Op een ochtend zagen we dat dit pand te huur stond. Diezelfde middag hebben we het contract getekend met enkel ‘een koffiebar’ in gedachten en zonder enig concept voor ogen”, zegt Alexander Provoost. Hij werkte vijf seizoenen als productieassistent bij Masterchef, het programma waar zes bekende Vlamingen elkaar culinair proberen te overtreffen.
De oprichters worden in hun nieuwe zaak Texas Coffee bijgestaan door Illa, een Belgische barista die vier jaar ervaring opdeed in Australië.

Dé plek voor ongegeneerde ‘indulging’
7/7 all day long kan je bij deze starter genieten van een volwaardig ontbijt, volledig in Amerikaanse stijl. Vergeet een licht ontbijt met granola, yoghurt of chiablubber. Op het menu staan blueberry pancakes, pancakes met bacon, peanutbutter en jelly sandwiches en de klassieke Bacon, Lettuce and Tomato (BLT) sandwiches met bacon, sla en tomaat. Voor ‘die hard’ sporters serveert Texas Coffee scrambled eggs of roerei met daarin één eigeel en drie eiwitten.

Stevig kopje koffie en thee
Texas Coffee serveert een ‘single origin’ koffie uit Guatemala. Maar je vindt er ook Kopi Luwak en binnenkort ook Black Ivory koffie gemaakt van bonen die werkelijk tussen dierendrollen op smaak komen, respectievelijk van civetkatten en olifanten. Voor coffee cones (een ijshoorntje met chocolade waaruit je koffie drinkt) en ’s werelds strafste koffie waar je best maar één kop van drinkt, is Texas Coffee the place to be. Die stevige kop koffie gemaakt met Death Wish Coffee bevat bijna 728 milligram cafeïne. Biohazard is een nog straffere variant met bijna 928 milligram cafeïne per tas. Ter vergelijking: een gewone kop koffie bevat tussen 80 en 150 milligram cafeïne
Voor de theeliefhebbers heeft Texas Coffee een assortiment premium thee van Café Couture, het theemerk van Pieter Loridon, en home made iced teas. En er vallen nog andere ‘drinks’ te ontdekken.

Ook straf
Het interieur zorgt eveneens voor verrassingen. De inrichting van Texas Coffee is een samenwerking met interieurwinkel Rodendijk 18 dat om de zes weken voor een compleet andere, gezellige huiselijke sfeer zorgt.

Meer info over starters vindt u hier.

Enkele smaakmakers… foto’s © Irmy Coeckelbergs en Jamie Neirynck