‘HETSTEEN’ het ‘vragenhuis voor jonge denkers, dromers en doeners’, een project van hetpaleis, gaat naar een nieuwe site aan de Droogdokkenweg. Die verhuis vindt plaats eind juni en zal gepaard gaan met een waaier van activiteiten.  

Het moment om dit nieuws bekend te maken kon niet beter gekozen worden nu het in en om Antwerpen stormt dat het geen naam heeft: de jongeren ‘think tank’ HETSTEEN wordt Stormkop. En met de naam komt er ook een nieuwe locatie. 

HETSTEEN is nu gehuisvest in, u raadt het, Het Steen, het oudste gebouw van de stad. De werking verhuist naar een oude scheepswerf op het Eilandje. En met de verhuis wordt meteen een nieuwe naam gelanceerd:  Stormkop. Het  nieuwe kunsteducatieve vragenhuis wil weten wat er leeft bij kinderen en welke ideeën ze hebben. Er worden workshops georganiseerd rond kunst, filosofie en wetenschap. 

Stormkop is bedoeld voor 6- tot 12-jarigen om ‘eigenwijs na te denken, te dromen en te doen’. Tegelijk worden ook hun familieleden en vrienden uitgedaagd om mee te doen. De stad investeert 329.000 euro in dit project. 

 

“De zoektocht naar een nieuwe locatie voor het unieke kinderen- en cultuurproject van hetpaleis is succesvol afgerond”, verduidelijkt schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. “De nieuwe locatie op de Droogdokkensite is een inspirerende plek vlak bij de Schelde, met boten en zeemansverhalen, die maritiem erfgoed ademt. Dat wordt dan ook het nieuwe thema.”