Het productiehuis Storycatchers uit Ekeren investeert in twee studio’s voor het maken van onlinevideo en YouTube-filmpjes.
Onlinevideo zit in de lift. Steeds meer bedrijven schakelen over op video om hun producten toe te lichten of om informatie aan hun klanten te geven. Storycatchers helpt die bedrijven bij het slim inzetten van onlinevideo in hun communicatie en marketing. Het bedrijf produceert ook video’s, beheert YouTube kanalen en verzorgt live uitzendingen van evenementen en presentaties op het internet.

“Wij zijn in België een van de weinige bedrijven die zich 100% focussen op onlinevideo en videomarketing. We hebben een goed zicht op de markt en voor zover wij weten zijn dit de eerste studio’s met een infrastructuur die specifiek voor onlinevideo opnamen ingericht worden”, zegt zaakvoerder Hans Mathieu enthousiast.

De Koekenfabriek wordt de nieuwe gedeelde werkplek en co-working ruimte op de eerste en tweede verdieping van de Komiteitstraat 46-52 in Merksem. Zoals de naam laat veronderstellen is het pand een oude koekjesfabriek. Hier zal er plaats zijn voor 50 ondernemers en freelancers uit de regio Noord-Antwerpen. De kantoren van Storycatchers zitten momenteel nog in Ekeren aan de Kloosterstraat 85, maar verhuizen in september naar het kantoorgedeelte van De Koekenfabriek.
De nieuwe studio’s van Storycatcher zullen begin 2018 geopend worden in datzelfde pand op de benedenverdieping.

“Wij krijgen vaak de vraag van klanten om opnames te doen in een studio waar ze ontspannen en comfortabel kunnen werken aan boeiende onlinevideo’s. Grote zwarte hallen zoals voor tv-opnames zijn daar niet voor geschikt”, gaat Hans Mathieu verder.

De studio’s die Storycatchers bouwt in Merksem zijn daarom iets minder groot, licht en goed uitgerust met alle apparatuur die nodig is om een goede video op te nemen. Het is vooral zaak om efficiënt te werken en in een gezellige omgeving die veel opties biedt op vlak van beeld en geluid. Er zullen ook opnames gebeuren voor live uitzendingen op Facebook en YouTube.

Hans Mathieu: “Wij werken het liefst met échte mensen, geen acteurs. De werknemers van een bedrijf, de leden van een organisatie, … die zelf het woord voeren in de video, spreken volgens ons meer tot de verbeelding dan een acteur.”
Mensen die het niet gewoon zijn om voor de camera te staan, zullen zich beter op hun gemak voelen in de nieuwe studio’s.