Strabag verhuist naar Noorderlaan in Antwerpen

ahlersbuildingHet bouwbedrijf Strabag Belgium verplaatst zijn hoofdzetel van de Rijnkaai in Antwerpen naar het Ahlers House aan de Noorderlaan. Strabag kiest daarbij voor een locatie die makkelijk toegang geeft tot het noorden van Antwerpen en de haven. In dit opzicht wordt ook de geplande komst van de tram in de onmiddellijke buurt verrekend. Uiteraard zal ook de vlottere mobiliteit in en om de Noorderlaan daarbij een rol gespeeld hebben.

Strabag Belgium heeft als dochter van de Duitse groep Strabag een indrukwekkend mooie orderportefeuille. Het bouwbedrijf heeft mee de expansie van de Antwerpse haven uitgetekend. Met de verhuis naar de Noorderlaan wil men die lijn verder doortrekken.

De verhuis is gepland voor begin november. De bouwonderneming zal meteen twee verdiepingen van de Ahlers Building innemen.

Voor het makelaarskantoor Bel Square is de transactie zoveel als een eerste doorbraak in Antwerpen. Het bedrijf van David Vermeesch en Charles Lasserre had zich tot nog toe vooral afgesteld op de Brusselse markt. Valery De Vos kreeg ondertussen de verantwoordelijkheid over de Vlaamse markt. Zij is in die mate biezonder trots op de transactie omdat de verhuuroperatie reeds binnen de twee maanden na de toekenning van een exclusief mandaat gerealiseerd werd en de bewuste oppervlaktes binnen de Ahlers Building al lange tijd leeg stonden.