Sucraf kan tweede leven beginnen

sucrafSucraf krijgt nog een laatste kans. De vroegere plantageholding komt in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Value8. Sucraf kan daarmee onder de Nederlander Peter-PaulDe Vries een andere richting uit.

Sucraf is naast Sipef een van de laatste koloniale overblijfselen die in Antwerpen nog overeind gebleven zijn. De plantagevennootschap is in de neergang van Congo echter mee in de problemen geraakt. Een van de allerlaatste activa, de overblijfselen van de suikerrietplantage Sucrerie de Kibila (Sucki) was nagenoeg compleet vernield. De meerderheidsaandeelhouder, de holding Sopex rond de Antwerpse familie Kronacker heeft nog eindeloze pogingen gedaan om Sucki weer op de rails te krijgen doch de tegenwerking van de kant van de Congolezen deed Sopex ertoe besluiten om de plantage op te geven en Sucraf gewoon te ontbinden.

Waarop Value8 kennelijk een bod gedaan heeft op de participatie van Sopex om Sucraf als lege beursschelp in handen te krijgen. De investeerder Peter-Paul De Vries had eerder al twee andere beursschelpen gekocht en die als Value8 en Fornix weer in de markt gezet. Dat is nu allicht ook het plan met Sucraf. Op die manier kan de holding een tweede leven beginnen. Voor de nieuwe eigenaars is het een goedkope manier om een beursnotering binnen te halen en er activa in onder te brengen.