Suivo analyseert bewegingen van Kranen Michielsens

michielsensKranen Michielsens analyseert zijn vlootgegevens voortaan met het Suivo Fleet Tracking-systeem van de Geo Group. Het gaat er vooral om dat de technische managers van het kraanbedrijf op die manier hun chauffeurs en hun kraanmannen beter kunnen begeleiden en coachen.

Kranen Michielsens uit Wijnegem beschikt over een indrukwekkende vloot van liefst 130 hydraulische kranen, rupskranen en mobiele torenkranen. Het is niet altijd evident om zo’n groot arsenaal optimaal te beheren. Het kranenbedrijf werkt op drie disciplines. De onderneming verhuurt kranen, zorgt voor transport en tevens voor de industriële montage. Het komt er in dit opzicht op aan voor een perfecte combinatie te zorgen tussen de rigoureuze voorbereiding in engineering en planning, een minutieuze uitvoering en een kwaliteitsvolle afwerking.

Juiste en nauwkeurige vlootstatistieken kunnen de rentabiliteit van het bedrijf versterken. Vandaar de optie op Suivo, het track en trace systeem van de Geo Group. De registratie van alle data verhoogt niet alleen de veiligheid van de chauffeurs maar vermindert tevens de operationele kosten en onderhoudsfacturen. De administratieve last daalt omdat alle gegevens automatisch ingebracht worden. Papieren uurstaten behoren tot het verleden.

“Voor ons is het contract met Michielsens alvast een mooie referentie”, zegt Elke Krämer van de Geo Group. “Het is bovendien een belangrijk contract waarvoor onze mensen zich sterk ingezet hebben.”

De Geo Group is gespecialiseerd in de verwerking van geografische gegevens. Het gaat dan om de bewegingen van voertuigen en mobiele mensen.

Geo Group maakt zelf deel uit van de Cronos Group in Kontich. Het bedrijf tekende met zijn 80 personeelsleden voor een omzet van zowat 12 miljoen euro. Tot het klantenbestand behoren ook ondenemingen als Van Mullem, Fockedey, Kaefer, Integan, Heijmans e.a.