Suivo Telematics haalt Athlon binnen als klant

athlonAthlon, één van de grootste leasingmaatschappijen van het land uit Wilrijk heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met het telematicabedrijf Suivo Telematics uit Edegem. Dankzij dit partnership kunnen bedrijven die wagens leasen bij Athlon op een financieel aantrekkelijke manier genieten van de voordelen van een track & trace systeem. Het resultaat is een verlaging van de schadestatistiek, lagere kosten en extra veiligheid voor de chauffeurs.

Met dit partnership gaat Athlon een stuk verder in de dienstverlening aan zijn klanten. Klanten kunnen met het volledige telematicapakket van start gaan terwijl ze de investering hiervoor interessant kunnen spreiden. In plaats van zelf een telematica-oplossing te ontwikkelen, gaat Athlon in zee met een specialist. Suivo, één van de marktleiders in de Benelux wat betreft telematica, biedt een hoogwaardige oplossing aan en zoekt steeds naar mogelijke uitbreidingen om in te spelen op vragen van de lokale markt.

Met de professioneel ingebouwde telematica-oplossing van Suivo ga je slimmer en verantwoordelijker om met voertuigen. Hierdoor beheers je enerzijds je wagenparkkosten beter: dankzij inzicht in het rijgedrag van de chauffeurs kan je het brandstofverbruik en de onderhoudskosten terugschroeven. Anderzijds is de grondige rijstijlanalyse van Suivo de basis om chauffeurs veiliger te doen rijden. En het milieu vaart er uiteraard ook wel bij. Waar nodig kunnen ook andere toepassingen van Suivo worden ingezet zoals tijdsregistratie en allerhande apps (voor werkbonnen, scanning,…).

Dirk Lambrechts, CEO Suivo: “De combinatie van ons platform en de diensten van Athlon resulteert in een sterke oplossing. Samen bieden we onze klanten een totaalaanpak aan. Bovendien kan elk zich blijven concentreren op zijn eigen sterktes. De klanten van Athlon zullen hier de vruchten van plukken en zowel hun kosten kunnen reduceren, als gebruikmaken van nieuwe informatie en functionaliteiten.”

Ludovic De Borle, Product Manager Athlon: ”De revolutie van de klassieke telefoon naar de smartphone is niemand onbekend. De aspecten connectiviteit, software en slimme applicaties zullen steeds belangrijker worden in de bedrijfsvoertuigen. Wij geloven dat de revolutie naar een slimme wagen niet te onderschatten is. Dit vereist echter specifieke kennis, en dankzij onze samenwerking met Suivo kan Athlon die specifieke kennis vandaag al gebruiken en zo ook onze eigen dienstverlening naar onze klanten verbeteren.”

Het partnership tussen Suivo en Athlon heeft alvast concreet vorm gekregen voor EDF waarbij telematica voor het eerst in het leasecontract is opgenomen. Dankzij Suivo zijn de onderhoudstechniekers van de windmolenparken snel op de juiste locatie.

Suivo is als track en trace systeem uitgewerkt door de Geo Group. De Geo Group is gespecialiseerd in de verwerking van geografische gegevens. Het gaat dan om de bewegingen van voertuigen en mobiele mensen. Geo Group maakt zelf deel uit van de Cronos Group in Kontich. Het bedrijf tekende met zijn 80 personeelsleden voor een omzet van zowat 14 miljoen euro. Tot het klantenbestand behoren ook ondernemingen als Van Mullem, Fockedey, Kaefer, Integan, Heijmans e.a. Suivo heeft enkele tijd terug ook een samenwerkingsakkoord betekend met Viloc (Antwerpen).